DOKTOR IVO IZ BOLJEG ŽIVOTA NAPUNIO 72 GODINE, ALI VIŠE NE GLUMI...  Aljoša Vučković progovorio o čuvenoj seriji, ali i TEŠKOM periodu kroz koji prolazi
Foto: Printscreen/YT

OTVORIO DUŠU

DOKTOR IVO IZ BOLJEG ŽIVOTA NAPUNIO 72 GODINE, ALI VIŠE NE GLUMI... Aljoša Vučković progovorio o čuvenoj seriji, ali i TEŠKOM periodu kroz koji prolazi

Pop kultura -

Aljoša Vučković (71) jedan je od onih umetnika koji su obeležili jugoslovensko glumište, a posebno se pamte njegove role u popularnim TV serijama "Povratak otpisanih" i "Bolji život". U bogatoj karijeri ostvario je više od 70 uloga i svaka je na svoj način upečatljiva. Glumac je danas napunio 72 godine, ali je piznao i zbog čega ne može da glumi.

Vučkovića već izvesno vreme nema u novim ostvarenjima, a potpuno se povukao i iz javnog života. Glavni razlog za Vučkovićevo povlačenje je teška bolest, s kojom se glumac bori već izvesno vreme. O teškom stanju popularnog glumca svedoče i fotografije koje su nastale pre nekoliko meseci, tokom jednog od njegovih retkih pojavljivanja u javnosti. Aljoša je bio na lečenju u jednoj od beogradskoj bolnica, ali je otpušten na kućni oporavak. On živi sa suprugom Editom i imaju dve ćerke Leanu i Saru.

foto: Marina Lopičić

"Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim. Pored svega, malo me i prehlada uhvatila", govori", Vučković teškim glasom. Iako nije bio raspoložen za nastavak razgovora, na konstataciju da se "Bolji život" još reprizira u Bosni i Hercegovini, glumac je započeo priču.

"Eh, možemo se mi danas pitati šta je fenomen ili važnost "Boljeg života" ili filma "Kazablanka"… A odgovor je ono nešto što se ne vidi, zapravo ne primeti. Iza tih kultnih projekata stoje dobar rad, duša i profesionalnost", smatra Vučković.

foto: Damir Dervišagić

Dodaje da je veoma teško dva puta pogoditi dobru priču i napraviti hit koji će trajati i kojeg će publika godinama voleti.

"Najveći problem je u tome što se ljudi još porede.. Kad se nešto uradi prvi put, ostavlja super utisak, a ako pokušate nešto tako ponovo da uradite, stiče se drugačiji dojam i onda se pronalaze razlozi zašto je ono prvi put bilo bolje, imalo kvalitetniju ideju i zašto ovo drugo isto tako nije dobro", pojašnjava Vučković.

Ogorčenim i teškim glasom govori da danas, prema njegovom mišljenju, fenomeni skoro i ne postoje.

"Kad podvučem crtu od perioda nastanka "Boljeg života" do danas, shvatim da sve stoji u mestu, sve stagnira. Šta da vam kažem osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo obiti sećanja. Retke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše po principu: "Hajmo probati da bude bolje", i to bolje traje dva minuta, pa stane", rekao je glumac, pa je završio s konstatacijom da više nije u snazi da priča.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Avaz.ba, Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track