emotivno

SVE PROĐE, PA I DOŽIVOTNA! ROMAN NAPISAN KRVLJU GREHA: Lauševićev dnevnik iz Zabele okupio njegove prijatelje, a on tražio OPROŠTAJ! (KURIR TV)

Pop kultura -

Nakon nezapamćenog uspeha književnog prvenca "Godina prođe, dan nikad", pred čitaocima je treća knjiga glumca Žarka Lauševića, "Sve prođe, pa i doživotna", koja je predstavljena u Akademiji 28 u Beogradu.

foto: Damir Dervišagić

Izdavač je, kao i prethodne "Druge knjige", beogradska "Hipatija", a svoje prijatelje i novinare autor je pozdravio preko video-poruke.

"Za ovaj prostor me vezuju posebne emocije, tu sam pre 40 godina imao svoju prvu profesionalnu premijeru, "Propast Titanika". Bio sam tada još student i moj profesor Minja Dedić je bio ljut na mene i igranjem sam prekršio kodeks fakulteta. Da je večeras s nama, verujem da bi oprostio", poručio je Laušević, koji je predstavio svoje prijatelje Manju Vukotića, novinarku Radmilu Stanković, Ivana Ivanovića, scenaristu Đorđa Milosavljevića, glumce Gorana Šušljika, Cvetu Mesić i Petra Benčinu.

Žarko Laušević je 30 meseci vodio dnevnik u Zabeli kao osuđenik broj 28375, koga su pogrdno zvali Glumac.

"Treću knjigu si pisao krvlju svog greha. Nisi dozvolio da te izgaze i ubiju. Godina prođe, pa i doživotna. Vratio si se korenima. Ponovo si šmeker i nisi više zaboravljen", poručio je Vukotić.

foto: Damir Dervišagić

Goran Šušljik je otkrio da je rukopis krišom čitao na snimanju serije "Koreni", a voditelj Ivan Ivanović kako ga je ubedio da mu da ekskluzivni intervju.

1 / 11 Foto: Damir Dervišagić

Promociju nisu propustili ni Petar Božović, Svetozar Cvetković, Tanasije Uzunović, Tamara Dragićević, Vjera Mujović, Vuk i Danica Drašković, Boris Tadić i drugi.

Knjiga je u prodaji od petka.

Kurir/Lj.R/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track