OVACIJE U BEČU ZA TAMO DALEKO: Jadranka Jovanović pevala u čuvenom Muzikferajnu
Foto: Aleksandar Jovanović

gala koncert

OVACIJE U BEČU ZA TAMO DALEKO: Jadranka Jovanović pevala u čuvenom Muzikferajnu

Pop kultura -

U zlatnoj sali čuvenog bečkog Muzikferajna, dvorane u kojoj se svake godine 1. januara održava Novogodišnji koncert Bečke filharmonije, koji se prenosi na svim kontinentima, nastupila je i Jadranka Jovanović.

Srpska operska diva bila je gošća na pravoslavnom novogodišnjem koncertu, gde su se okupili umetnici iz Srbije i Rusije. Na programu te noći bila su dela Petra Iljiča Čajkovskog, Aleksandra Sedlara, Isidora Bajića, Stanislava Biničkog, Nikola Paganinija, Pavela Singera, kao i Aleksandra Čajkovskog , Grigora Dinka, Kamija Sen-Sansa, Davorina Jenka i Stevana Hristića.

- S velikom radošću imala sam prilike da predstavim u ovoj značajnoj dvorani srpske kompozitore kao što su Stanislav Binički, Davorin Jenko, koji je Slovenac poreklom ali je ceo život proveo u Srbiji, Isidora Bajića... Isto tako veoma mi je drago što sam imala duetski nastup s ruskim kolegom Aleksejom Tihimirovom. Ovacije su ispratile orkestarsko izvođenje "Tamo daleko", a skandiranje je pratilo naš "Marš na Drinu" - kaže Jadranka.

foto: Privatna Arhiva

Nakon koncerta, priređen je prijem na kojem su se okupili umetnici i predstavnici ruskih vlasti, odnosno diplomatskog kora.

Kurir/ Foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track