SLAVEN DOŠLO O NOVOJ ULOZI, ALI I LJUBAVI NA PRVI POGLED: Kada sam je video kako je zaspala, znao sam da je Ljubica za mene!
Foto: Dragana Udovičić

intervju

SLAVEN DOŠLO O NOVOJ ULOZI, ALI I LJUBAVI NA PRVI POGLED: Kada sam je video kako je zaspala, znao sam da je Ljubica za mene!

Pop kultura -

Glumac Slaven Došlo nedavno je kolegu Ivana Bosiljčića zamenio u mjuziklu "Jadnici" u Madlenijanumu, a uskoro ćemo ga gledati u seriji "Besa", u prvoj ulozi na stranom jeziku. U životu momka zavodljivog osmeha iz Sombora sve se promenilo kad je sreo jednu Ljubicu. U razgovoru za Kurir on govori o toj ljubavi na prvi pogled, glumi i planovima za budućnost.

Kako je Ljubica ušla u tvoj život? Ljubicu sam pronašao prošle godine na Bašta festu, koji organizuju moji drugari. Izašao sam s neke žurke i ona je došla do mene. Uzeo sam je u ruke i ona je zaspala posle 30 sekundi. Želeo sam da usvojim psa, ali nisam uspevao da nađem pravog. Kad sam video kako spava na mojim rukama, znao sam da je Ljubica pravi pas za mene.

Ko je bio kum? Puno ime joj je Bašta Pas Ljubica. A tepao sam joj Ljub, Ljub i ostala je Ljubica.

foto: Privatna Arhiva

Putuje li ona svuda s tobom? Čekam još testove da mogu s njom da putujem u EU. Trenutno Ljubica može da ide u Bosnu i Crnu Goru. Na prvom putovanju do Crne Gore svašta je preživela, između ostalog, i dva puta je pao kofer na nju, ali bila je sjajna. Svi prijatelji hoće da je čuvaju kad moram da idem negde na put. Međutim, posle moram malo da je prevaspitavam, jer joj to bude kao da je ostala kod babe i dede.

Ide s tobom i na probe? Bila je na dva filmska festivala i prošla ceo proces proba sa mnom u Ateljeu. Vodim je svuda pošto je to jedini način da se brinem o njoj. Ona se navikla na taj svet.

Za nekoliko meseci imao si čak četiri premijere. Najteže su ti verovatno pali "Jadnici"? "Jadnici" su muzički veoma zahtevni. Imao sam poprilično malo vremena da uđem u priču. Pevanje je za mjuzikl najbitnije. Način interpretacije je presudan kako će glumac doneti ulogu. Kolege su bile pune podrške i znao da sam da će se završiti dobro. Nisam imao dovoljno vremena da bih bio u potpunosti opušten, ali zato jedva čekam nova izvođenja.

Za kartu više igra se i "Fantom iz opere". Da li si i time zadovoljan? Jesam, iako je svaki put drugačije. Dešavale su nam se razne stvari na sceni, pa je zbog nestanka struje stala cela predstava. Morali smo da nastavimo dalje. Pevali smo bez bubice, scenografija je stala, a nisam više ni čuo orkestar, ali je i to odlično jer se to sve uklapa s "Fantomom iz opere".

Deo si i ekipe serije "Besa". Ovaj projekat rezultat je saradnje Engleza, Srba, Hrvata i Albanaca. Gledaćemo te tek u poslednjim epizodama? Igram Albanca. Bilo mi je komplikovano da savladam akcenat, ali nisu me zvali da nahujem svoje replike, pa je verovatno ispalo dobro. Serija "Besa" ima potpuno drugu estetiku i vrstu okrutnosti na koju mi nismo navikli. I kroz moj lik se to vrlo dobro vidi. Nemam veliku ulogu, ali bilo mi je inspirativno da je snimam.

foto: Dragan Kadić

Da li je Novi Sad ostao tvoja pozorišna baza? Nije više od dve godine. Otišao sam iz pozorišta i prešao u slobodne umetnike. Otvorile su se nove prilike, tako da sam se, uz veliku zahvalnost, pozdravio sa Novim Sadom i odlučio sam da dođem u Beograd.

Kako te danas gledaju u Somboru? Ne vidim neku promenu. Vreme provodim s porodicom i drugarima, samo što mi sada tu i tamo neko zatraži da se fotografišemo. Sombor je uvek bio mesto podrške. Trenutno sam vezan za Beograd.

Na prijemni sa Egzita Ispalo je sve dobro

Da li bi s ove distance ponovo otišao na prijemni ispit za glumu pravo s Egzita? U životu se sve dešava s razlogom. Verovatno je sve trebalo tako da ispadne. Kupio sam majicu od 1.000 dinara da bih imao nešto čisto i pristojno da obučem i otišao kod Mirjane Karanović na prijemni... Oduševljeno sam shvatio da sam prošao.

Glumio s Katićevom Branka je veliki čovek

Ne bežiš ni od studentskih filmova. Kakva je Branka Katića kao partnerka? Ona je veliki čovek i jako smo lako sarađivali.

foto: profimedia

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track