SERIJU PET SAM POSVETIO SVOM PRIJATELJU GLOGOVCU:  Reditelj Balša Đogo otkriva za Kurir šta nas čeka u nastavku i kakva je uloga Žarka Lauševića!
Foto: Nemanja Nikolić

intervju

SERIJU PET SAM POSVETIO SVOM PRIJATELJU GLOGOVCU: Reditelj Balša Đogo otkriva za Kurir šta nas čeka u nastavku i kakva je uloga Žarka Lauševića!

Pop kultura -

Druga epizoda serije "Pet" prikazana je sinoć na RTS, a sudeći po komentarima gledalaca, već je pokupila simpatije. Kako je nastala ideja za ovu kriminalističku priču i kako je izabrano pet glavnih glumica, otkriva nam reditelj Balša Đogo.

Zašto smo čekali ovoliko dugo na seriju od pilot-epizode, koja je prikazana za doček 2018. godine? - Mi smo požurili sa novogodišnjom epizodom jer smo imali takav dogovor sa RTS. Tek desetak dana nakon što smo završili prvi deo snimanja, emitovali smo pilot, ali nas je tek onda čekao najveći posao. Želeli smo da sve završimo kvalitetno i da onda sa završenim projektom izađemo pred gledaoce.

foto: Nemanja Nikolić

Mnogi su komentarisali da stil podseća na skandinavske krimi-serije. Da li ste to i želeli? Kako je nastala ideja za ovu priču? - Serija u narednim epizodama neće ličiti na skandinavske, jer smo se zaista trudili da prikažemo naš milje. Želeli smo da bude slika našeg sveta. Mislim da su glumci, kao i cela ekipa, uspeli da taj svet donesu pred kamere.

Kako ste se odlučili za ove glumice? Mnoge od njih, poput Gale Videnović, dugo nismo videli pred kamerama.

- Mislim da smo i producenti i ja želeli da tražimo likove koji nisu često u serijama i filmovima, kojih se publika zaželela ili ih nikad nije ni videla. Tako je došlo do toga da jedan pretalentovani džez pevač - otac Viktora Savića - igra jednu od glavnih uloga. Kada sam ga video, odmah sam pomislio da mi takvog čoveka nemamo u glumačkom svetu. Morali smo da ga jurimo i ubeđujemo, i na kraju je prihvatio. Što se tiče Gale, njoj sam rekao da se vožnja bicikla i gluma ne zaboravljaju, te da bi bilo idealno da se vrati ovakvom ulogom. I uspeo sam.

foto: Nemanja Nikolić

Jedna od uloga pripala je i Žarku Lauševiću. Kako je prošla saradnja sa njim? - Njegove transformacije iz serije u seriju su maestralne. U "Korenima" igra glavnu ulogu, a ovde će biti nešto manja, ali potpuno iznenađenje za publiku. Ovo je skroz drugačija uloga. Toliko je svaki put nov i drugačiji da je zaista inspirativno raditi sa njim.

foto: Damir Dervišagić

U seriji se pojavljuje i vaš najbolji prijatelj, prerano preminuli Nebojša Glogovac. Kako ste se nosili sa tim da morate da završite poslednju epizodu bez njega? - Nadali smo se i Nebojša i ja da ćemo uspeti da završimo celu njegovu ulogu. Nažalost, nismo. Ostala je ta poslednja scena, koju je odlično odigrao mali Miša Dragićević. Nebojša je pogledao prvu epizodu i bio je jako srećan i ponosan na mene. Gledali smo je zajedno. Odlučio sam da celu seriju posvetim njemu, to sam u špici i istakao. Kako bih vam rekao, to je i lepo i tužno. Niko to nije očekivao. Tako je i sa odlaskom Marka Nikolića, koji je takođe igrao u seriji. Znate, ide život... Nadali smo se da neće biti tako. Ali desilo se...

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja