POČEO FESTIVAL IGRE: Trupa Istmen, intrigantnog koreografa oduševila publiku u Sava centru! Stvaranje i prevazilažnje nasilja na sceni!
Foto: promo Beogradski festival igre

praznik baletskog pokreta

POČEO FESTIVAL IGRE: Trupa Istmen, intrigantnog koreografa oduševila publiku u Sava centru! Stvaranje i prevazilažnje nasilja na sceni!

Pop kultura -

Do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu 16 trupa iz 11 zemalja izvešće 21 koreografsku postavku i 23 sola i dueta

Beogradski festival igre, 16. po redu, održava se pod sloganom "Emocije", a nakon sinoćnjeg uvoda i nastupa trupe Istmen jednog od najintrigantnijih savremenih koreografa Sidija Larbija Šerkauija, sutra uveče će svojom besedom u Sava centru baletska zvezda Vivijana Durante i zvanično otvoriti vrata prazniku baletskog pokreta.

"Svi muškarci u predstavi zapravo mogu biti ja. Svaki od njih je moje ogledalo, sa svakim imam duet i jedna od tema jeste nasilje, koje na sceni stvaramo i prevazilazimo", rekao je Šerkauji pred sinoćni nastup koji je inspirisan delom Noama Čomskog.

Na svečanom otvaranju sutra uveče će nastupiti ansambl Holandskog teatra igre iz Haga, koji će na svom šestom gostovanju u Beogradu izvesti komade Pola Lajtfuta, Sola Leona i Marka Gekea.

foto: promo Beogradski festival igre

Do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu 16 trupa iz 11 zemalja izvešće 21 koreografsku postavku i 23 sola i dueta.

Trupe stižu iz Grenobla, Liona, Antverpena, Rima, Barselone, Frankfurta, Štutgarta, Seula, Filadelfije, Tel Aviva, Montreala, Haga i Johanezburga.

Kurir.rs / Foto: Promo Beogradski festival igre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track