VESNA PAŠTROVIĆ NOVI UPRAVNIK POZORIŠTA U SOMBORU: Glumci najavljuju štrajk zbog odluke osnivača
Foto: promo / NP Sombor

promene

VESNA PAŠTROVIĆ NOVI UPRAVNIK POZORIŠTA U SOMBORU: Glumci najavljuju štrajk zbog odluke osnivača

Pop kultura -

Na sednici Skupštine grada Sombora za v. d. direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana je glumica Vesna Paštrović. Predlog zaposlenih u ovoj kući bio je da na to mesto bude imenovana Bojana Kovačević, koja već sedam godina radi u pozorištu u oblasti međunarodne saradnje.

"Narodno pozorište Sombor poznato je kao jedno od najboljih u našoj zemlji i taj status uživa već desetinama godina. Za to je umnogome zaslužna njegova stabilnost i ljudi koji su ovu kuću vodili. U to ime, u ime odbrane časti, umetnosti i tradicije, glumački ansambl će se boriti svim zakonskim sredstvima protiv ovog nasilja vlasti nad pozorištem i umetnošću uopšte. Osnivača, sa svim svojim telima i organima koji su učestvovali u donošenju ove odluke, kao i gospođu Paštrović, smatramo lično odgovornim za sve što će se u narednom periodu događati u Narodnom pozorištu Sombor.

foto: Marina Lopičić

Iako je izlazak na scenu najveća radost glumaca, bojimo se da nam osnivač svojim bahatim ponašanjem i ignorantskom politikom ne ostavlja nijednu drugu opciju do - štrajk", poručuju glumci.

Saopštenju dosatavljeno medijima su potpisali Saša Torlaković, Biljana Keskenović, Ivana V. Jovanović, Pero Stojančević, Srđan Aleksić, Milijana Makević, Branislav Jerković, Marko Marković, Ninoslav Đorđević, Nemanja Bakić, Dragana Šuša, Vanja Nenadić, Danica Grubački i Aleksandar Ristoski.

Kurir/ Foto: Narodno pozorište Sombor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track