MILENA JE BILA IKONA STILA! Glumice na reviji nosile modele inspirisane divom jugoslovenskog filma!
Foto: Damir Dervišagić

Pervol Fešn vik

MILENA JE BILA IKONA STILA! Glumice na reviji nosile modele inspirisane divom jugoslovenskog filma!

Pop kultura -

Pete večeri 45. Pervol Fešn vika u Bel Ekspo centru predstavilo se dvadesetak kreatora i kostimografa, koji su kao inspiraciju za svoje modele imali najveću srpsku i jugoslovensku glumicu Milenu Dravić.

foto: Damir Dervišagić

Revija je zamišljena kao upečatljivi tribjut Mileni - bilo kroz brojne uloge, značaj koji je imala za razvoj regionalne kulture ili kao uzor ženskoj emancipaciji. Prva je u četvrtak veče na pistu zakoračila Ljubinka Klarić, a zatim glumice Marija Bergam, Bojana Stefanović, Tamara Aleksić, Olivera Kovačević i Luna Lu.

foto: Damir Dervišagić

Više od pola sata publika je mogla da uživa u neobičnim kreacijama, od kostima do haljina u kojima je žena spremna da zavede svog muškarca. Svoje modele prikazali su Aleksandra Lalić, Ašok Murti, Igor Todorović, Boris Čakširan, Boško Jakovljević, Budislava Keković, Jasmina Vujović, Daniela Glišić, Dejana Momčilović, Doda Komad, Dragana Ognjenović, Ines Atelier, Jasmina Sanader, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević, Tijana Žunić i Zora Mojsilović.

foto: Damir Dervišagić

Poseban segment revije bio je posvećen kostimima iz emisije "Obraz u obraz", što je samo pokazalo koliko je ona bila i modna ikona. Najveći aplauz dobila je ipak Tanja Bošković, koja je možda još jedina glumca iz te plejade istinskih diva pozorišne i filmske scene.

foto: Damir Dervišagić

"Ne osećam se kao manekenka, na pisti sam bila ja. Okupili smo se večeras zbog Milene. Nedostaje mi. Nikad joj se dovoljno nećemo zahvaliti za sve što je uradila. Ona je potrpela mnoge nepravde, a dostojanstveno je sve izdržala. Moramo još više da joj pokažemo ljubavi. Njena duša je u raju i više nema patnje, ali molitve naše gospodu treba da idu i za nju", rekla je Tanja za Kurir.

foto: Damir Dervišagić

Iz prvog reda reviju je pratila bratanica slavne glumice Verica Dravić i odgovorni urednik dnevnog lista Kurir Rajko Nedić.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track