BILA JE SEKS SIMBOL 80-IH ZA KOJOM JE BIO LUD PERICA U VARLJIVOM LETU: Početkom 90-ih se posvetila SINU LUKI, a danas se bavi tako RETKIM zanimanjem i izgleda BOGOVSKI (FOTO)
Foto: Pritnscreen

Andrijana Videnović univerzitetski profesor

BILA JE SEKS SIMBOL 80-IH ZA KOJOM JE BIO LUD PERICA U VARLJIVOM LETU: Početkom 90-ih se posvetila SINU LUKI, a danas se bavi tako RETKIM zanimanjem i izgleda BOGOVSKI (FOTO)

Pop kultura -

Andrijana Videnović je naša poznata filmska, televizijska i pozorišna glumica. Poznata je po velikom broju uloga kako u domaćoj tako i stranoj produkciji. Glumila je u velikom broju filmova koji se mogu smatrati klasicima srpske kinematografije.

foto: Pritnscreen

Nakon uspešne karijere odlučila je da se povuče i posveti privatniom životu, s obzirom a to da se te davne 1992. godine ostvarila kao majka.

Redovni profesor je za užu umetničku oblast dikcije. Iako je glumu diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odlučila je da se kao predavač angažuje u rodnoj Prištini.

Kada se priseti scena u kojoj sa kolegom Draganom Zarićem gola uskače u reku, nema baš lepo mišljenje.

"I još sam plakala zato što se insistiralo da Zarić i ja moramo da trčimo goli u reku. Naš divni snimatelj, mi je rekao: “Jesi luda, ja da izgledam tako divno ne bih se uopšte oblačio”. Divan je to film bio, taj film je toliko preživeo vreme. Nije napravio veliki uspeh kada se pojavio, prošao je kao jedan pristojan film", izjavila je glumica.

Nema muškarca koji nije bio zaljubljen u nju kao Nevenu Moreno, seksepilnu profesorku sociologije u "Varljivom letu", zbog koje je problematični maturant Petar za maturski uzeo temu iz marksizma. A, onda je "udarila kontru" i pokazala da joj je i "drama u krvi" oborivši i kritiku s nogu ovoga puta kao Lolika u kultnoj domaćoj seriji "Sivi dom" (1984).

U braku sa književnikom Draganom Jovanovićem Danilovom i sinom Lukom.

"S mojim kolegom i ocem mog sina Brankom Đurićem ne živim već više od devet godina. Nismo se razišli u neprijateljstvu, ali rastali smo se i oboje imamo svoje privatne živote i partnere", rekla je Andrijana jednom prilikom

foto: Pritnscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja