ZNAO SAM DA JE NA SAMRTI! Veliki prijatelj i kolega otrkio je kako je Miša Janketić proveo POSLEDNJE DANE!
Foto: Vladimir Šporčić, Aleksandar Jovanović

Tuga za prijateljem

ZNAO SAM DA JE NA SAMRTI! Veliki prijatelj i kolega otrkio je kako je Miša Janketić proveo POSLEDNJE DANE!

Pop kultura -

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81.u Beogradu, a iza njega ostaće bogata umetnička karijera i veliko poštovanje koje je svojim radom i harizmom zaslužio.

Predrag Gaga Antonijević srpski režiser sa kojim je Miša Janketić bio prijatelj, ali i sarađivali su godinama, ispričao je da je znao da je čuveni glumac na samrti. On je otkrio da je Miša Janketić do poslednjeg trenutka bio okružen voljenim osobama.

- Miša je bio dobar čovek i veliki umetnik. Čuo sam se ovih dana sa njegovim sinom Markom i znao sam da je bio na samrti. Do poslednjeg trenutka je bio okružen voljenim osobama - rekao je on.

foto: Vladimir Šporčić

U raskošno bogatoj karijeri Miša Janketić odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade „Pavle Vujisić“ za životno delo.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Rođen je 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je posle tri godine, 1958. postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju. Diplomirao je 1962. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track