U VRANJU PALA PRVA KLAPA TRILERA MRAK: Rame uz rame sa Štimcem film o stradanju SRBA NA KOSOVU snima i jedna svetska zvezda!
Foto: Promo

Konačno

U VRANJU PALA PRVA KLAPA TRILERA MRAK: Rame uz rame sa Štimcem film o stradanju SRBA NA KOSOVU snima i jedna svetska zvezda!

Pop kultura -

Radnja psiho-horora “Mrak” se dešava u vreme martovskog pogroma na Kosovu I Metohiji posle Uskrsa 2004. godine

U Vranju su danas snimljeni prvi kadrovi psihološkog trilera „Mrak“ Dušana Milića a u koprodukciji pet zemalja: Srbije, Danske, Bugarske, Grčke I Italije, inspirisanog istinitom porodičnom dramom srpske familije na Kosovu.

Osim Dankinje srpskog porekla Danice Ćurčić, ovih dana na jug Srbije polako pristižu I ostale inostrane glumačke zvezde poput italijanskog umetnika Flavija Parentija, ovdašnjoj publici poznatog po ulozi u filmu Vudija Alena “Rimu s ljubavlju”, a producentkinja Snežana Van Hauvelingen za početak juna najavljuje dolazak još jednog poznatog američkog glumca čije ime zasad ne otkriva.

foto: Promo

Radnja psiho-horora “Mrak” se dešava u vreme martovskog pogroma na Kosovu I Metohiji posle Uskrsa 2004. godine.

Obrađuje temu života u konstantnom strahu srpske devojčice Milice koja, nakon što su joj otac I ujak nestali, ostaje sama sa majkom I dedom u sablasnoj kući (koju je za potrebe snimanja filma izgradio čuveni scenograf Milenko Jeremić).

Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR čija prekomanda, ipak, menja sve…

foto: Promo

U filmu se, osim glavnih uloga - Slavka Štimca (deda Milutin), Danice Ćurčić (ćerka Vukica) I malene debitantkinje Mione Ilov (devojčice Milice), pojavljuju I Nikola Rakočević (sveštenik Dositej), makedonski glumac Kole Angelovski (monah Živan), Slaviša Čurović (Blagoje) I bosanska glumica Slađana Bukejlović (učiteljica Dobrinka).

Predstojećeg vikenda u Vranju će se glumačkoj ekipi pridružiti I Flavio Parenti, bogate umetničke biografije koji će u srpskom ostvarenju “Mrak” glumiti italijanskog vojnika KFOR Mauricija.

Snimanje filma “Mrak” trajaće do prvog jula.

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track