ŽITORAĐANI U SRCU BEOGRADA: Promocija antologije Miroljuba Vulića (VIDEO, FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

U prepunoj kući Đure Jakšića

ŽITORAĐANI U SRCU BEOGRADA: Promocija antologije Miroljuba Vulića (VIDEO, FOTO)

Pop kultura -

Antologija sačinjena od biografija i dela 98 pisaca iz oblasti Dobriča, odnosno opština Merošina, Doljevac i Žitorađa, večeras je premijerno prezentovana beogradskoj publici

U prepunoj kući Đure Jakšića u Beogradu večeras je održana promocija antologije 'Dobričko pero' autora Miroljuba Vulića.

Antologija sačinjena od biografija i dela 98 pisaca iz oblasti Dobriča, odnosno opština Merošina, Doljevac i Žitorađa, večeras je premijerno prezentovana beogradskoj publici.

foto: Privatna Arhiva

Na promociji pored autora knjige, Miroljuba Vulića govorili su i pisac Branimir Đorđević, pesnici Dane Stojiljković i Goran Antanasković i dramaturg Stamen Milovanović.

foto: Privatna Arhiva

Takođe, specijalni gosti promocije bio je i Rade Vojvodić kao i Ratomir Timotijević Tim.

foto: Privatna Arhiva

Vulić, koji prvi put gostuje u kući Đure Jakšića za Kurir kaže: Drago mi je da je jedna mala oblast, kao što je Dobrič, Žitorađa dobila priliku da se pokaže u najboljem svetlu. Antologiju su pored mene pisali i svi pisci koji su zastupljeni u njoj.

foto: Privatna Arhiva

Zahvalio bih se svim učesnicima večerašnjeg programa kao i domaćinima na gostoprimstvu. - izjavio je jedan od najistaknutijih književnika Toplice.

foto: Privatna Arhiva

Konferansijeri večerašnjeg programa bili su Nemanja Tonić i Milica Blagojević, a za dobru atmosferu bio je zadužen komičar Dragiša Filipović, koji je svojim satiričnim monolozima razgalio publiku, koja je večeras bila mnogobrojna.

Takođe, publiku su na klaviru zabavljali profesor muzike Vladan Marjanović i muzičar Stefan Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track