KLASIĆI NE DAJU DA UMRE SEĆANJE: Održan pomen Miloradu Mandiću Mandi! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić, Nebojša Mandić

Treća godišnjica smrti

KLASIĆI NE DAJU DA UMRE SEĆANJE: Održan pomen Miloradu Mandiću Mandi! (FOTO)

Pop kultura -

Prošle su tri godine od iznenadne smrti Milorada Mandića Mande, a da sećanje na voljenog glumca ne izbledi, potrudile su se njegove brojne kolege, koje su se juče okupile na Novom groblju u Beogradu.

foto: Vladimir Šporčić

Da upale sveću i pomole se za Mandu, došli su njegovi klasići Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Slobodan Boda Ninković i Vesna Trivalić.

"Ovde smo danas da bismo sačuvali od zaborava našeg dragog Mandu. Mi smo se od njega fizički oprostili, ali je on i dalje s nama. Mnogo smo bili vezani za njega, posebno mi klasići. Proći će godine, ali mi ćemo do kraja života čuvati sećanje na prijatelja svih nas", uoči svake godišnjice ponavlja Slobodan Boda Ninković.

foto: Vladimir Šporčić

Manda je zaista bio jedan od najomiljenijih domaćih glumaca. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, u kojoj su, između ostalih, bili i Vesna Trivalić, Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boba Ninković, Srđan Todorović i drugi. Ubrzo posle toga on je postao član poznatog beogradskog dečjeg pozorišta "Boško Buha", čiji je bio i upravnik.

Veliku popularnost, naročito među najmlađom populacijom, stekao je 1989, kada je snimio više od 270 epizoda emisije "Bajke za laku noć", priča za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Istovremeno, Manda je bio angažovan i u veoma popularnoj dečjoj emisiji "S one strane duge", u kojoj je bio voditelj, a koja se emitovala do 1995. godine. Mandić je vodio i emisiju "Više od igre", kao i kvizove "Uzmi ili ostavi", "Ja volim Srbiju" i u poslednje vreme "Kolo sreće".

foto: Vladimir Šporčić

Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016, nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić". Iza sebe je ostavio suprugu i koleginicu Anastasiju i četvoro dece, dva sina i ćerku iz prvog braka i sina iz braka s poznatom glumicom.

foto: Vladimir Šporčić

Molitva za sina Nebojšu

Pored Mande sahranjen je i njegov kolega Nebojša Glogovac. Novo groblje juče je na zadušnice posetio i njegov otac i sveštenik Milovan Glogovac, koji je očitao molitvu.

Kurir.rs/Foto: N. Mandić, D. Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track