tuga

KOLEGE SE U SUZAMA OPROSTILE OD DANKE NOVOVIĆ! Kad je odlazila, rekla nam je: Deco, više se družite! Kafana je najbolje mesto da se izbegnu gloženja i da se neguje prijateljstvo (KURIR TV)

Pop kultura -

Komemoracija čuvenoj TV voditeljki Danki Novović održana je juče u Galeriji RTS. Besprekorna karijera, koleginica za primer, zaljubljenik u kafanu i život - tako je pamte najbliži saradnici.

- Znamo da je smrt odlazak neminovan za svakog čoveka, a bolest neželjeno stanje. Čula sam, a nisam verovala, da je moja Danka, uvek vedra i puna želje za životom, u kandžama bolesti koja oduzima dah. Kad smo se čuli pre mesec dana, rekla mi je da je sve u redu i da će brzo da izađe iz bolnice. Poverovala sam joj, a sada je se sećamo. Danka je bila profesionalac i prenosilac vesti. Uživala je u životu, bila je otvorenog srca i duše prema svima nama, a zato smo je voleli i cenili. Nije uspela da dobije ovu sudbonosnu bitku. Neka je mir i pokoj njenoj duši kraj onih koje je najviše volela, majke Jelene i braće. Slava joj - rekla je Staka Novković Đorđević.

foto: Goran Jović, RTS

Danka nije imala svoje dece, a o njoj je do poslednjeg dana brinula prijateljica Snežana. Prijatelj s voditeljkom bio je realizator u TV Ranko Rakičević.

- Reći za Danku da je bila profesionalac, malo je. Mnogo bliže je reći da je bila jedna i jedina. Veliki čovek i iskreni prijatelj. Teško da će uspeti da joj se približe neke nove generacije. Zajedno s Mićom Orlovićem po njoj se prepoznavao TV Beograd. Radila je predano i zasluženo je osvojila nagradu u Jugoslaviji za lepotu govora. Kad je odlazila u penziju, rekla nam je: "Deco, više se družite, sedite u kafani i pričajte, upoznajte se. Kafana je najbolje mesto da se izbegnu gloženja i da se neguje prijateljstvo." Bila je legenda u svemu, pa i u kafani - rekao je Rakičević.

foto: Goran Jović, RTS

Zanat je od Danke Novović učila voditeljka Dnevnika Vesna Radosavljević.

- Nama mlađima bila je orijentir i branila je profesiju od neukusa. Bila je ponosna što je spiker. Ostala je velika praznina. Bila je poslednja iz grupe velikih. S Dankom se zavšila jedna era i informativni program više nije bio isti. Živela je životom urbane Beograđanke, pamte je kafane i boemi, koji danas tuguju za njom - rekla je kroz suze Vesna.

foto: Goran Jović, RTS

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice i Dragan Bujošević, Olivera Kovačević, Nenad Lj. Stefanović, Minja Subota, Dejan Đurović i drugi. Sahrana će biti održana sutra od 15 sati na Novom groblju u Beogradu.

1 / 7 Foto: Goran Jović, RTS

Anegdote: Drugovala s Gagom Nikolićem

U mladosti, Danka je drugovala s glumcem Draganom Gagom Nikolićem. Svaki put kad bi ušli u kafanu, ona bi bežala od njega, jer joj niko ne bi prilazio dok je u njegovom društvu.

Kurir/ Lj. Radanov, Foto: G. Jović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track