Najnovije vesti

PRODALA HALJINU S VENČANJA PRINCA ČALSA I LEDI DI ZBOG BOLESNE PRIJATELJICE: Jelisaveta Karađorđević bila je i verena za Ričard Barton koji je hteo samo jedno!
Foto: Sonja Spasić

potez vredan divljenja

PRODALA HALJINU S VENČANJA PRINCA ČALSA I LEDI DI ZBOG BOLESNE PRIJATELJICE: Jelisaveta Karađorđević bila je i verena za Ričard Barton koji je hteo samo jedno!

Pop kultura

U Istorijskom muzeju Srbije u naredna dva meseca biće otvorena izložba "Dugo putovanje kući", koja je svojevrsni omaž kneginji Jelisaveti Karađorđević.


Publika će moći da se upozna sa životom jedine devojčice i poslednjeg deteta vladarskog doma Karađorđevića rođenoj u Kraljevini Jugoslaviji 1936, koja se posle višedecenijskog progona vratila u svoj rodni Beograd.

 

foto: Profimedia

Na fotografijama iz privatne arhive, nažalost, nećemo videti Jelisavetu sa nekadašnjim verenikom Ričardom Bartonom.


- Mnogo stvari ljudi ne znaju o meni i moraju pažljivo da pogledaju svaki eksponat. Fotografije nisam uspela da pronađem, a volela bih da to vidi publika - objašnjava princeza.


Dve godine su bili i vereni, a veliki glumac želeo je od Jelisavete da napravi holivudsku glumicu.


- Nije mi krivo što nisam napravila karijeru u Holivudu. Ričard mi je pomogao da ne budem stidljiva u javnim nastupima. Zahvaljujući glumi, naučila sam da nemam tremu - zaključuje Jelisaveta.

 

foto: Sonja Spasić

 

Zbog bolesne prijateljice
PRODALA HALJINU S VENČANJA LEDI DI

 

foto: Profimedia

Autor izložbe je Tamara Ognjević, direktorka Artis centra, koja je na konferenciji za medije otkrila da Beograđani neće moći da vide najvredniji eksponat - haljinu koju je Jelisaveta nosila na venčanju svog rođaka princa Čarlsa i Dajane.


- Haljinu je prodala na aukciji u Njujorku kako bi pomogla bolesnoj prijateljici - rekla je Tamara.


Jelisaveta je dodala da bi ponovo isto uradila.

 

 

Kurir/ Foto: Sonja Spasić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...