SONJA SAVIĆ BI DANAS SLAVILA ROĐENDAN DA NIJE DOŽIVELA TRAGEDIJU! Predozirala se pre 11 godina u stanu punom ŠPRICEVA, a reči koje je izgovorila pred smrt LOME SRCE
Foto: Printscreen YouTube

LEGENDA

SONJA SAVIĆ BI DANAS SLAVILA ROĐENDAN DA NIJE DOŽIVELA TRAGEDIJU! Predozirala se pre 11 godina u stanu punom ŠPRICEVA, a reči koje je izgovorila pred smrt LOME SRCE

Pop kultura -

Sonju Savić su pratile brojne kontroverze. Pronađena je mrtva u svom stanu 23. septembra 2008. godine. Imala je 47 godina, a preminula je od prevelike doze droge. Sonja je sahranjena u rodnom selu Donja Gorevnica, a niko od njenih kolega nije prisustvovao sahrani.

Glumica je rušila tabue, živela ispred svog vremena i često bila neshvaćena. Nekoliko godina je živela i radila u Sloveniji, gde je tretirana kao velika zvezda.

U javnosti je Sonja Savić otvoreno govorila da je konzumirala marihuanu, čega se nije stidela. Nažalost, po pričama mnogih, bila je uvučena u mnogo gori pakao narkotika, te je usled prevelike doze koju je unela u sebe preminula u septembru 2008. godine.

foto: Printscreen YouTube

Pronađena je mrtva u stanu u Beogradu, a obdukcijom je konstatovano da je preminula usled prevelike doze heroina i morfijuma. Njena poslednja želja bila je da bude sahranjena u rodnoj Donjoj Grbavici kod Čačka, a na dan smrti imala je 47. godina.

Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

"Zašto loše prolazim u gradu u kom živim, u zemlji iz koje potičem, pojma nemam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživela devedesete, a isto važi i za ovo vreme. Volela bih da dobijem sredstva i napravim samo još jedan savremeni sajber mjuzikhol koji bi prerastao u klabing, ali ovaj grad izgleda da nema afiniteta prema meni. Često čujem da da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete", rekla je jednom prilikom Sonja.

foto: Printskrin Youtube

Bila je ludo zaljubljena u džez muzičara Vlajka Lalića, koji je bio njena prva ljubav. Međutim, tragedija u kojoj je on poginuo ih je zauvek razdvojila.

"Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću se udati i zasnovati porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav, ali otkako je on otišao iz mog života kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom", rekla je Sonja u jednom intervjuu za "Story".

O porodici i deci je govorila i gostujući u emisiji "Balkanskom ulicom".

"Nekada sam htela i da se udam, da budem konzervativna, da imam decu. Nisam jurila frajere, a proglasili su da imam sidu i da se drogiram. Bože oprosti, sačuvaj i sakloni. Možda sam u drugoj polovini života postala to što su želeli", rekla je tom prilikom.

Poslednji intervju Sonja je dala samo 2 meseca pre smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske "Vijesti".

"Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli", rekla je tada.

U ovom razgovoru, na stepenicama gradske tvrđave u Nikšiću, podsetila se reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

"Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode", rekla je glumica.

Dva meseca posle ovih reči Sonja je zauvek sklopila oči.

foto: Printskrin Youtube

Kurir.rs/Alo/Foto: Printscreen, Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja