KOSOVO MORA OSTATI U SRBIJI, SVE JE OVO LICEMERNO! Šon Koneri dobijao PRETNJE SMRĆU zbog ovog stava, ali ne planira da ODUSTANE!
Foto: Profimedia

NJEMU JE SVE JASNO

KOSOVO MORA OSTATI U SRBIJI, SVE JE OVO LICEMERNO! Šon Koneri dobijao PRETNJE SMRĆU zbog ovog stava, ali ne planira da ODUSTANE!

Pop kultura -

NAPOMENA Izjava glumca Šona Konerija izneta u ovom tekstu u trenutku objavljivanja nije bila aktuelna, već uzeta iz ranijih medijskih izveštaja.

Vest sa rečima i stavom slavnog glumca o pitanju Kosova prvi put je objavljena 2008. godine i može se naći na poznatom američkom portalu nbcnews.com gde se navodi nekoliko poznatih ličnosti koje su stale uz opoziciju koja je u tom trenutku bila protiv nezavisnosti tzv Republike Kosovo.

Britanska glumačka legenda Šon Koneri, nakon proglašenja nezavisnosti takozvane države Kosovo bio je izrazito negativno raspoložen.

Glumac je tako nekoliko puta prekidao novinare sa njihovim pitanjima o filmovima u kojima je radio, i prebacivao bi temu na problem nezavisnosti Kosova.

foto: Profimedia

Jednom prilikom Koneri je rekao da Kosovo doživljava kao svoju rodnu Škotsku, i da ne vidi zbog čega bi Kosovo imalo mogućnost da se otcepi, a mnoge druge pokrajine u svetu ne mogu.

"Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno", rekao je on na jednoj konferenciji za novinare.

Zbog ove tvrdnje glumac je redovno dobijao pretnje smrću, ali nije odustao od nje.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Frankfurtske vesti, Blic/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja