DRAGAN BJELOGRLIĆ O NASTAVKU SENKI NAD BALKANOM: Sin Aleksej je položio test! (KURIR TV)
Foto: Sonja Spasić

Iskren

DRAGAN BJELOGRLIĆ O NASTAVKU SENKI NAD BALKANOM: Sin Aleksej je položio test! (KURIR TV)

Pop kultura -

Iznenađenje Hteo sam da ispitam koliko je on spremam i ozbiljan u nameri da upiše glumu. Nisam znao da li da ga na snimanju gledam kao sina ili glumca. Dobro je uradio zadatak, kaže ponosni otac

Prvo javno bindžovanje serije „Senke nad Balkanom 2“ Dragana Bjelogrlića završeno je posle dva dana u UK Parobrod u petak uveče, a Bjelogrlić je po završetku maratonskih projekcija odgovarao na pitanja onih koji su imali priliku da prvi pogledaju dugo očekivanu drugu sezonu.

foto: Aleksandar Letić

Reditelj i glumac otkrio je kako je do uloge došao njegov naslednik Aleksej, koji tumači lik Benzinca, boksera iz Jataganmale.

Stojiljkovićeva ideja

- Kad je Dejan Stojiljković izmislio taj lik boksera, rekao sam mu da moramo da nađemo dobrog mladog glumca, a on i Boban Jevtić su predložili da uzmem Alekseja. Kad smo pisali tu ulogu, počeo sam da ga testiram koliko je ozbiljan u svojoj nameri da upiše glumu. Video sam da je ozbiljan i rekao sam da ću mu dati ulogu da vidim koliko može - kaže Bjelogrlić i dodaje:

- On se razvio dobro. Bilo mi je nezgodno što sam morao sinu da režiram. Nisam znao da li da ga gledam kao sina ili glumca. Dobro je uradio. Video sam da može da se bavi tim poslom. Bio mi je to test i nisam znao da će onako da se završi. Opredelili smo se da pravda bude zadovoljena - pojasnio je Bjelogrlić.

Druga sezona stiže, kako je Bjelogrlić naveo, vruća pred gledaoce, pošto je finalno montiranje završeno u toku zatvorene projekcije u Parobrodu, odnosno neposredno pre nego što je serija puštena na platformu.

Imamo Besu

foto: Aleksandar Letić

- Pisali smo do kraja samog snimanja, vraćali se na neke epizode i popravljali i istina je da je teško ispratiti ovoliko linija, ovoliko ljudi, odnosa, i završiti sve te linije, a da to ne bude didaktički - naveo je glumac.

Bjelogrlić je govorio i o snimanju „Senki“ u kontekstu televizijske ponude u Srbiji, istakavši da je pomak u srpskoj produkciji već očigledan.

- Sada imamo „Besu“, veoma ozbiljnu seriju, „Grupu“, takođe, „Jutro će promeniti sve“, odlična serija koja nije skupa, ali je pametna, i istina je da se sve pomerilo od „Senki“. Činjenica da su „Senke“ bile najgledanija serija kada su emitovane govori da su ljudi shvatili da je vreme za promenu. Najveća je podvala da se rijaliti program emituje jer narod to voli. Napravljen je ozbiljan pomak i serije koje se trenutno prave u Srbiji su ambiciozne. Za tri stepenika smo ispred Hrvata - istakao je glumac.

foto: Aleksandar Letić

Maja i Tesla

U nastavku opravdano ima više politike. - Trudio sam se da ovo ne bude politička serija, već da politika bude pozadina koja podupire ljudske sudbine. Zato imamo policijski slučaj, mafiju, raskrsnicu puteva droge na našim prostorima, a politika se sama nameće. Meni je omiljena rečenica koju Golubić izgovara u nekom trenutku: „Ovaj rat nikako da prestane.“ I to je slika Balkana - zaključio je Bjelogrlić i otkrio da je na kraju sezone Maja Davidović (Marija Bergam) trebalo da se susretne s Teslom, ali se od toga odustalo.

Akcija policije HAPŠENJE ZBOG PIRATERIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su krivične prijave protiv 40-godišnjeg i 31-godišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava. Sumnja se da su oni u dužem vremenskom periodu, preko internet portala Filmovi24h.com i Serije.online nezakonito omogućili gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli finansijsku štetu.

O Laušu PRINCAVRAĆAMO U NASTAVKU

foto: Dragana Udovičić

U nastavku „Senki“ svesno nema Đorđa Karađorđevića. - Hteli smo da ga imamo, ali nismo mogli da mu nađemo mesto. U trećoj sezoni može da se desi da se ponovo vrati. Nemci su ponudili Đorđu da bude kralj. On je u bolnici i teško mu je naći dramsku radnju - rekao je Bjela.

(Kurir.r.s / Ljubomir Radanov / Foto:Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track