NE KORISTI BOTOKS, NIJE BRUTALNA RIBA I NORMALNA JE! Jelena Veljača zapušila usta svima koji su osudili Kijanu Rivsa zbog devojke! Sve objasnila BEZ DLAKE na jeziku!
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

OŠTRA

NE KORISTI BOTOKS, NIJE BRUTALNA RIBA I NORMALNA JE! Jelena Veljača zapušila usta svima koji su osudili Kijanu Rivsa zbog devojke! Sve objasnila BEZ DLAKE na jeziku!

Pop kultura -

Hrvatska glumica Jelena Veljača nije izdržala da se ne osvrne na licemerne osude javnosti upućene na adresu glumca Kijanu Rivsa. Na crvenom tepihu je prošle nedelje pokazao svoju devojku Aleksandru Grant i društvene mreže nisu prestale da bruje o njenom izgledu.

Glumica Jelena Veljača napisala je kolumnu za Jutarnji.hr, koju prenosimo u celosti.

Kad je Kada je KIjanu Rivs prošle nedelje prošetao crvenim tepihom sa svojom devojkom, svet je na trenutak umuknuo. (O, da je barem umuknuo zauvek!) No, nakon prvobitnog nemog šoka, usledio je talas - neverovatno bizarnih komentara, što o tome kako njegova devet godina mlađa devojka izgleda preružno/prestaro/preneugledno/preobično za njega, što o tome kako je njegov čin zabavljanja sa ženom koja ne boji kosu gotovo herojski.

Pop ikona koja ne spava s manekenkom za donje rublje?! Udelimo mu neku vitešku odliku! Proglasimo ga plemićem, ali ne pre nego što ga pošaljemo na dubinsko psihološko posmatranje. Zašto to, naime, želi? Zašto nije bolje iskoristio svoju zvezdanu poziciju? Možda je lud. A možda je ikona, vrišti internet. Možda je samo normalan muškarac, usudim se da pomislim u jednom trenutku.

Iako je i meni, priznaću, lepo videti kako holivudskim crvenim tepihom za promenu hoda žena koja, kako god izgledala, očito ne robuje društvenomrežaškim estetskim standardima (nije se koristila tehnikom konturisanja da promeni lice, nije se koristila uslugama stručnjaka da joj dodaju veštačku kosu uveravajući tako mlade neiskusne žene širom Zemlje da su samo one rođene nedovoljno genetski obdarene, nema potrebu da se pokori generalnom stavu da žena ne sme da pokaže da je počela da stari jer je u tom trenutku za otpad, a svojom spontanošću i osmehom pokazivala je da je prilično opuštena i zadovoljna svojim statusom i izgledom - što je možda njen najveći "greh", zapravo mi je nejasno i oduševljenje koje je delom svetske mreže zavladalo.

foto: Profimedia

Kijanu Rivs ima devojku, i ona izgleda kao normalna osoba. Zašto nas to toliko uznemirava i uzbuđuje? Jasno mi je, od popkulturnih ikona očekuje se da budu veće od života, a od sveta da im na dlanu nudi ono što je običnim smrtnicima nedostupno. No ti vlažni snovi koje smo navikli u stvarnosti stvarno da gledamo em na crvenim tepisima, em na Instagram objavama obesna su stilizacija života, imitacija stvarnosti u koju ne veruju čak ni oni koji hodaju po tim istim tepisima. Najgore su u toj zajedničkoj fantazmagoriji ipak prošle žene (kao i obično).

Najslabije su se operisale godinama ne bi li bile slične izmišljenim idealima, a i dan danas, kada je ženski pokret oslobođenja jači nego ikada, ženski izgled je prvi na lestvici ocene osobe tog pola. Pa je tako frajer koji se zaljubio u izuzetno uspešnu (pa samim tim i nadarenu) umetnicu maltene proglašen besmrtnim pravednikom među narodima jer je toliko odvažan i beskompromisan da je s njom, iako bi mogao "bolje" i "lepše" i "atraktivnije", ali on, poput pravog usamljenog jahača apokalipse, prkosi neverama i očekivanjima svih nas ostalih, koje će pokositi svojom velikodušnošću poput pravog pionira pravednosti. On ne diskriminiše.

Čak i ako nije brutalna riba, što bi rekli moji Beograđani, on šeta sa njom, jači od sudbine. Šta mi možete, šapuće Kijanu Veličanstveni, ja čak i s njom pod rukom mogu biti zvezda! Svakako, nadam se da pravi Kijanu, o kojem stvarno ništa ne znam, ne razmišlja kao timovi na internetu ovih dana.

foto: Profimedia

Činjenica koju, nažalost, dobro poznajem, je ta da nam je nametnut ideal "Cosmo" devojke koju su nam servirale devedesete. Ona je dolazila devojkama i momcima u susret trčeći srećno plažom u crvenom kupaćem kostimu dok su njene grudi poskakivale na sve strane i govorila im: "Ovo je ideal lepote koji morate voleti i slediti! Ipak, očekivala sam, možda naivno, da je svet odrastao u međuvremenu. Očekivala sam da zaljubljenost jednog poznatog američkog glumca u osobu koja izgleda kao urbana, zadovoljna, srećna žena u četrdesetima, a ne kao Instagramom ulepšana manekenka, ne može krajem 2019. godine srušiti internet.

Feminizam u koji ja duboko verujem kaže da je svejedno ko je sa kim u vezi, pa tako zaista mislim da bi Kijanu bio jednako vredna ljudska jedinka i da je odabrao manekenku za donji veš "Victoria Secret". Ali ne mogu verovati da je šokantno što pedesetpetogodišnji glumac ide pod ruku sa ženom koja ne upotrebljava botoks. Internet je toliko poludeo da se i sama "Helen Miren", s kojom su uporedili gospođu Grant, oglasila na tu temu, rekavši damski da joj je čast što je upoređuju s tom divnom ženom koja je sigurno usrećila njenog kolegu.

Koliko god želim biti srećna zbog Rivsa, čija je tragedija to što je izgubio i dete i verenicu u roku od osam meseci pre dvadesetak godina, poznata kao jedna od najtužnijih javnih priča koje slamaju srce, toliko istovremeno mislim da je stvarno vreme da se lestvica onoga što očekujemo u smislu izbora javnih partnera, moćnih muškaraca podigne. Dok parovi poput ovog, a to su ravnopravni parovi, ne postanu toliko normalni da, osim trač-rubrike, ne podignu ni jednu obrvu, ne samo da nismo odrasli nego nismo ni blizu mature zrelosti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Jutarnji.hr/Foto: Zorana Jevtić/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track