POSLEDNJI ISPRAĆAJ GLUMCU ZORANU RANKIĆU: Danas sahrana čuvenog Popare
Foto: Privatna Arhiva

Oproštaj

POSLEDNJI ISPRAĆAJ GLUMCU ZORANU RANKIĆU: Danas sahrana čuvenog Popare

Pop kultura -

Zbogom: Zorana Rankića će na večni počinak na Novom bežanijskom groblju ispratiti porodica, prijatelji i kolege

Srpski glumac i književnik Zoran Rankić, koji je preminuo u ponedeljak nakon duge i teške bolesti, biće sahranjen danas na Novom bežanijskom groblju.

Vest o smrti čuvenog Žarka Popare iz serije „Srećni ljudi“ potresla je ljubitelje srpske kinematografije, njegove prijatelje i kolege. Porodica čuvenog glumca objavila je datum i vreme sahrane, pa će na večni počinak biti ispraćen danas na Novom bežanijskom groblju. Opelo će početi u 14.30, a sahrana u 15 časova.

Teška bolest

Rankić je poslednjih godina imao zdravstvene probleme, bolovao je od raka. Do pre mesec dana boravio je u svom stanu, gde je pisao knjigu i sećanja, a pre nekoliko nedelja je, usled moždanog udara, završio u bolnici. Kasnije je prebačen u dom za stare kako bi imao negu koja mu je potrebna, ali je preminuo u ponedeljak, u 84. godini.

Pisao i knjige

Ovaj umetnik ostvario je više stotina uloga na radiju, a poznat je i po izvanrednim interpretacijama poezije na brojnim književnim večerima. Objavio je četiri knjige aforizama, koje je objavljivao i u dnevnim novinama i časopisima. Prvu televizijsku ulogu dobio je u filmu „Sektor D“ 1962. godine, a uloge koje su ga proslavile su Nikola Kalabić u mini-seriji „Poslednji čin“ i Žarko Popara u „Srećnim ljudima“.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track