NIKO NE MOŽE DA VERUJE DA JE OVO ČUVENA LEPOTICA! Glumica se izobličila, bez šminke ne liči na SEBE! (FOTO)
Foto: Profimedia

danas slavi rođendan

NIKO NE MOŽE DA VERUJE DA JE OVO ČUVENA LEPOTICA! Glumica se izobličila, bez šminke ne liči na SEBE! (FOTO)

Pop kultura -

Glumica Fej Danavej jedna od legendi Holivuda, danas slavi 79. rođendan. Karijeru je započela kasnih 60-ih godina, a najpoznatija je po ulozi u filmu "Boni i Klajd".

Uloga Boni Parker joj je obeležila karijeru, a pre nego što je dobila čast da glumi u filmu, producenti su razmatrali Šer, En-Margaret, Tjuzdej Veld i Su Lion za ekranizaciju tog filma. Danavej je ujedno i jedna od samo četiri glumice koje su tokom karijere dobile nagrade za najbolju i najgoru glumicu.

foto: Profimedia

Oscara je dobila za ulogu u filmu "Network", a Zlatnu malinu zaradila je za "Mommie Dearest". Osim Fej, to je uspelo još samo Sandri Bulok, Lajzi Mineli i Hale Beri.

Fej je tri puta bila nominovana za Oskara, a tokom karijere zaradila je i tri Zlatna globusa za svoje uloge na televiziji i filmu. Vlasnica je nagrada BAFTA i Emi i prva je dobitnica priznanja Leopard Club.

foto: Profimedia

Najpoznatija uloga koju je tokom karijere Fej odbila jest lik Sare u "Rekvijemu za snove". Ulogu je na kraju dobila Elen Burstin, koja je nagrađena i Oskarom za svoj rad. Ponuđena joj je i uloga u filmu "Julija", ali je i tu ulogu odbila, a Džejn Fonda koja je odglumila to umesto nje nominovana je za Oskara za najbolju žensku glumicu.

Fejin otac Džon Mekdovel Danavej Jr. bio je vojno lice dok je odrastala, a to je rezultiralo činjenicom da je detinjstvo provela seleći se po SAD-u i Evropi.

Što se ljubavnog života tiče, Fej se udavala dva puta, a oba braka su trajala manje od šest godina. Njen prvi muž je muzičar Piter Volf, a bili su u braku od 1974. do 1979. godine.

Drugi je britanski fotograf teri Onil, otac njenog deteta. U braku su bili od 1983. do 1987. godine.

Čuvena lepotica danas ne liči na sebe, a uzrok su brojne estetske korekcije kojima se podvrgnula.

1 / 3 Foto: Profimedia

Kurir.rs/Dnevnik.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track