PUČINIJEVA OPERA U NARODNOM POZORIŠTU: Manon Lesko posle pola veka
Foto: Damir Dervišagić

Premijera

PUČINIJEVA OPERA U NARODNOM POZORIŠTU: Manon Lesko posle pola veka

Pop kultura -

Pripala mi je jedna od najtežih uloga. Ova opera može da se poredi sa „Aidom“, kaže Jasmina Trumbetaš

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sutra će se, nakon 52 godine, ponovo izvesti poznata opera italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija.

Naslovnu rolu imaće sopran Jasmina Trumbetaš Petrović, koja je priznala da joj je uloga Manon Lesko jedna od najtežih u dosadašnjoj karijeri.

- U godini kada se obeležava 100 godina opere u Narodnom pozorištu radimo komad koji se po težini može porediti sa „Aidom“. Pripala mi je jedna od najtežih uloga, ali reditelj i dirigent odličnu poznaju svoj posao i maksimalno su nam pomogli. Najavljena su gostovanja u Italiji, a sada potpisujemo i ugovore koji će naše pozorište izvesti na svetsku scenu - rekla je Jasmina Trumbetaš.

Ulogu Leska, narednika kraljevske garde, izvešće bas-bariton Nebojša Babić, dok će De Grijea dočarati Janko Sinadinović.

Delo „Manon Lesko“ nastalo je u režiji Pjer-Frančeska Maestrinija, pod dirigentskom palicom maestra Stefana Romanija. Opera će 29. februara imati i drugu premijeru u Operi i teatru Madlenijanum, koji je učestvovao u projektu i omogućio povratak „najlepše žene u operskoj umetnosti“.

Kurir / M. V.

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track