PREMINULA LEGENDA SERIJE SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA! Đodu je obožavala cela Srbija, sad tuguje za njim
Foto: Printscreen

Sahrana u četvrtak

PREMINULA LEGENDA SERIJE SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA! Đodu je obožavala cela Srbija, sad tuguje za njim

Pop kultura -

Miroljub Trošić iz sela Medveđa kod Trstenika, nastavnik muzike, seljak i glumac naturščik - popularni Đoda iz serije "Selo gori, a baba se češlja", umro je u 72. godini.

Proslavio se istoimenom ulogom u našoj kultnoj seriji i osvojio srca miliona gledalaca u Srbiji, u svim zemljama eks-Jugoslavije i širom srpske dijaspore, koja ga je zavolela kao dobroćudnog seoskog samotnjaka i bekriju.

Njegov raskošni talenat i jedinstveni dar za glumu otkrio je njegov zemljak, drug iz detinjstva i prijatelj Radoš Bajić, koji mu je poverio jednu od glavnih uloga u seriji koja je potom obeležila vreme svog nastanka.

foto: Printscreen

„Đoda je lik iz mog detinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voleli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan. On je proslavio "Selo gori" i "Selo gori" je proslavilo njega. Živeo je kako je hteo i otišao je kako je hteo“, izjavio je danas Radoš Bajić.

Đoda je iza sebe ostavio veliku porodicu i petoro unučadi.

Sahrana Miroljuba Trošića Đode biće održana u četvrtak 27. februara 2020. u 12 satu h u njegovom rodnom selu Medveđa kod Trstenika.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Vesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track