MIRA BANJAC PORUČUJE IZ KARANTINA: U nevolji su mi se našle komšije!
Foto: Aleksandar Jovanović

uvek Vedrog duha

MIRA BANJAC PORUČUJE IZ KARANTINA: U nevolji su mi se našle komšije!

Pop kultura -

Dobro je paze Živim sa sinom, a ni on ne može da izlazi. Zatvoreni smo, kao i svi. Susedi mi sve donose i kupuju sve što nam je potrebno, kaže glumica

Glumica Mira Banjac od početka epidemije i vanredne situacije nalazi se u izolaciji, u svom domu u Novom Sadu.

Skoro mesec dana je prošlo otkako je u Srbiji zabeležen pri slučaj zaraženog koronavirusom, dok malo manje važi potpuna zabrana kretanja starijima od 65 godina. Brojni naši penzioneri našli su se u problemu.

Među njima je i naša čuvena devedesetogodišnja glumica Mira Banjac, koja nas pozdravlja s osmehom i kaže da poštuje preporuke i ne izlazi napolje.

Deli sudbinu naroda

- Evo, dobro sam, doduše kao u Sing singu, fali mi samo nanogica, ali mora sada tako - našalila se Mira.

Ona ističe da sada svi pripadnici rizičnih grupa, među kojima je i ona, dele istu sudbinu: - Ja živim sa sinom, ni on ne može da izlazi. Zatvoreni smo, kao i svi.

Ipak, slavna glumica vedrog duha može se pohvaliti veoma brižnim komšijama, koji je redovno zovu i pitaju da li im je nešto potrebno. - Imamo divne komšije i prijatelje koji su nam se našli. Sve donose i kupuju šta nam je potrebno - iskrena je glumica.

Ima svoju tortu

Ova bajkovita priča dokaz je da ljudskost nije iščezla i da se, ako ne pre, uvek javi u kritičnim situacijama, kada je ljudima pomoć najpotrebnija.

Da Miru njeni Novosađani vole, govori i činjenica da u njenom gradu jedan kolač nosi njeno ime već skoro 15 godina. Glumica je za svoj 80. rođendan naručila čokoladnu tortu od 80 kilograma, a posle toga ju je vlasnik poslastičarnice pitao da li može ubuduće da koristi njeno ime u meniju. Ona se složila sa tim i od tada je njena imenjakinja, torta Mira Banjac, omiljena poslastica u jednom od najpoznatijih novosadskih lokala.

Vlasta Velisavljević

Želim da razvozim lekare i sestre

Za razliku od Mire, Vlasti Velisavljeviću teško pada izolacija i on želi da pomogne ugroženima. -

Ali zašto ja ne mogu da izađem da pomognem, da odnesem nešto nekome kome treba, da razvozam kolima medicinske radnike s posla - izjavio je Vlasta za TV Prvu. Kada je upitan da li postoji nešto što je njemu potrebno i da li mu nedostaje, glumac je odgovorio: - Neka, deco, ne treba meni ništa, nosite nekom ko stvarno nema...

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Kurir / Milica Vujović

Foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track