VLASTA SE SETIO 6. APRILA 1941. U BEOGRADU: Glumac otkrio NAJPOTRESNIJU scenu koju je tada video!
Foto: Damir Dervisagić

BILO JE UŽASNO

VLASTA SE SETIO 6. APRILA 1941. U BEOGRADU: Glumac otkrio NAJPOTRESNIJU scenu koju je tada video!

Pop kultura -

Vlasta Velisavljević i danas se seća kada su nemački avioni bombardovali Beograd.

Glumac je tada imao 15 godina i živeo je sa roditeljima.

"Preživeo sam mnoga bombardovanja Beograda, logor, ali tog jutra 6. aprila 1941. bilo je prestrašno. Živeo sam sa roditeljima u ulica Kralja Milana broj 15. Probudio nas je strašan potres. Bomba je pala u naše dvorište. Istrčali smo u podrum zgrade koji nije bio najsigurniji jer je bio sagrađen od cigle", počeo je svoj ispovest Velisavljević.

Legenda srpskog glumišta je potom opisao kakve je užasne scene video po Beogradu.

foto: Damir Dervišagić

"Pošto je naša zgrada bila nesigurna, otac nas je preko prijatelja prebacio u susednu zgradu tadašnje Jadransko podunavske banke. Smestili smo se u trezor, što se posle ispostavilo kao velika greška jer da je, ne daj Bože, tada pala bomba na banku, nikada nas ne bi izvukli", rekao je on i dodao:

"Ulaz u Vaznesenjsku crkvu tada je bio iz Kneza Miloša, a u porti se nalazilo sklonište na koje su Nemci bacili bombe. Znam da sam istrčao da vidim šta se desilo u tom delu i video tada čuvenog prodavca đevreka kako leži mrtav glavom na dole, a đevreci su bili razbacani svuda oko njega. Ta scena mi je i dan danas pred očima. Kada sam se osvrnuo oko sebe, svuda su bili leševi, ispod nekih su zapomagali živi ljudi."

Vlasta je opisao koliko mu je teško pala trenutna izolacija zbog opakog virusa koji hara svetom i pozvao sve ljude da vode računa i slušaju struku.

"Smešno je da ja sada kao javna ličnost ili glumac apelujem na ljude da sede u kućama. Smatram da isključivo treba da se sluša šta kažu doktori i ostali stručnjaci. od trenutka kada je uvedeno vanredno stanje, ne otključavam vrata. Bukvalno nisam nigde izašao", istako je glumac, a na pitanje kako ubija vreme i ko mu pomaže, istakao je da on i supruga imaju svog heroja, poštara Dejana.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/K.Đ/Pink, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track