Najnovije vesti

SASVIM SLUČAJNO JE POSTALA GLUMICA: KUSTURICA ju je otkrio dok je radila u BUTIKU!
Foto: Printscreen

VREMEPLOV

SASVIM SLUČAJNO JE POSTALA GLUMICA: KUSTURICA ju je otkrio dok je radila u BUTIKU!

Pop kultura

Šarmantna Jelena Jovičić diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu pre skoro dve decenije, ali retko ko zna na koji način je, i pre nego što je odabrala svoj poziv, dospela na filmsko platno.

foto: Story

Naime, sudbina joj je odredila ulazak u glumačke vode, a način na koji je dobila svoju prvu filmsku ulogu donekle liči na holivudski scenario.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sutra u novom broju #bilje&zdravlje @novosti.rs #intervju

A post shared by Jelena Jovicic (@jovjelen) on

- Jednog dana došla sam u butik u kom sam radila, ugledala ogromnu gužvu i čula da Kusturica snima film. Dok sam stajala ispred i pušila, prišao mi je njegov asistent i ponudio mesto statiste. Odbila sam, pa se on posle pola sata vratio i ponudio mi epizodnu ulogu. Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: "Akcija!" Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest meseci snimajući film "Crna mačka, beli mačor" i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju magistriram glumu i pre nego što sam se na nagovor Sergeja Trifunovića i Ivana Bekjareva upisala na Akademiju - ispričala je jednom prilikom glumica koja je odrasla u Pančevu.

foto: Damir Dervišagić

Osim časova baleta na koje je išla, njena prva zanimanja nisu povezana sa umetničkim sklonostima koje je u njoj prepoznao i otkrio reditelj Emir Kusturica. - U srednjoj školi sam iz dosade, a i da bih zaradila neki pristojan džeparac, radila kao konobarica u jednom pančevačkom kafiću. Na taj potez odlučila sam se svojevoljno, iako nije bilo realne potrebe da radim, osim što sam želela da od ranog detinjstva razvijam osećaj odgovornosti. Sećam se da mi je tata tada rekao: "Koliko zarađuješ? Daću ti dvostruko samo više nemoj da se baviš konobarisanjem." Posle toga zaposlila sam se u butiku, gde sam spremala ispite u pauzi između posluživanja mušterija - dodala je tada Jelena, koja je kao klinka pohađala nižu baletsku školu, a zatim punih dvanaest godina trenirala odbojku.

foto: instagram

Tom prilikom je istakla da joj je najveća škola bilo i dugogodišnje pevačko tezgarenje po beogradskim klubovima, pošto je s drugarima iz Sarajeva imala bend Džez, ba!, koji je svirao džez, pop i rok.

foto: Kurir

Kurir.rs/ Foto: Printscreen 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...