VOLIM SARMU, ĆEVAPE I NARAVNO RAKIJU! Ksenija uspeh ostvarila u svetu, radila sa POZNATIM facama, a ovako priča o SRBIJI
Foto: Printscreen/Instagram

ISKRENA

VOLIM SARMU, ĆEVAPE I NARAVNO RAKIJU! Ksenija uspeh ostvarila u svetu, radila sa POZNATIM facama, a ovako priča o SRBIJI

Pop kultura -

Ksenija Lukić je australijsko TV lice, srpskog porekla. Njeni roditelji su rođeni u Australiji, dok su joj baka i deka emigrirali iz Like, posle Drugog svetskog rata.

"Zanimljivo je da su se moji roditelji upoznali tokom igranja srpskog kola i u braku su već 35 godina. Odrasla sam kao Australijanka, ali sa jakom povezanošću sa srpskim nasleđem", započinje razgovor Ksenija, koja govori srpski jezik:

"Mislim da mi je gramatika malo slabija, ali snalazim se. Moji mali bratanci, koji su sada četvrta generacija, takođe uče srpski. Veliki deo osećanja je povezan sa mojim korenima i daću sve od sebe da tome naučim i svoju decu."

Ona obožava srpsku kuhinju.

"Mama pravi najbolju pitu sa sirom. Takođe volim sarmu, ćevape i, naravno, rakiju! Dolazila sam više puta, kao i moj muž koji je Australijanac i veoma mu se sviđa. Kada sam u Beogradu, volim da odem u Skadarliju, da se šetam Kalemegdanom i da leti odem na Adu", kaže Ksenija koja se venčala u pravoslavnoj crkvi:

"Den i ja smo se venčali u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Inglsajdu, a moj teča, sveštenik Rade Radan, nas je venčao. Crkva je veliki deo mog života. Dosta svog detinjstva sam provela tamo, učila folklor i išla u crkvu. Volim srpsko kolo, počela sam da igram sa tri godine."

Ksenija je intervjuisala mnoge svetske zvezde poput Toma Kruza, Nikol Kidman, Natali Portman, Viktorije Bekam...

"Džef Goldblum mi je među omiljenima. Viktorija Bekam me iznenadila. Mislim da ljudi često pretpostavljaju da je hladna, ali sam otkrila da je veoma slatka i ljubazna. Mislim da je ona zapravo vrlo stidljiva", rekla je Ksenija.

Kurir.rs/K.Đ/Blic, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track