POGLED NA ŽIVOT KROZ OBJEKTIV 19 UMETNICA: U novoj galeriji Artcorner, među učesnicama tri fotoreporterke Kurira!
Foto: Damir Dervišagić

Otvorena izložba fotografija "Iz našeg ugla"

POGLED NA ŽIVOT KROZ OBJEKTIV 19 UMETNICA: U novoj galeriji Artcorner, među učesnicama tri fotoreporterke Kurira!

Pop kultura -

Poriv za stvaranjem leži u duši svakog fotografa. Oni svojim čulima i objektivima nanovo otkrivaju i savladavaju svet. Jedinstvenim talentom postavljaju i nove standarde u umetnosti, jer ne fotografišu ono što se gleda, već ono što će se videti.

foto: Damir Dervišagić

Projekat "Artcorner", pod sloganom "Iz našeg ugla", čiji su tvorci umetnički fotografi Zorana Jevtić i Dragana Udovičić, inače i dugogodišnji foto-reporteri u medijima, u petak u 19 časova okupio je na stotine ljubitelja fotografije u istoimenoj galeriji u Ulici Stanoja Glavaša 15 u Beogradu, a koja je tada i svečano otvorena.

foto: Damir Dervišagić

Na zidovima ovog novog umetničkog prostora izložene su fotografije 19 domaćih autorki, koje promovišu savremene umetničke forme i programe. Izložba je prodajnog karaktera, a posetioci će imati priliku da radove pogledaju i kupe do 19. juna.

foto: Damir Dervišagić

Majstori foto-aparata izložbom su predstavili vlastiti pogled na život, uličnu umetnost, ljude, lepotu žene i prirode. Hodnicima galerije u petak su prošla čak i deca, raspitujući se o sadržaju fotografija i iznoseći lične doživljaje onog što je bilo pred njima. Time je dokazano da prikazana umetnost ne poznaje granice. Mesto na zidu u galeriji, pored radova Zorane Jevtić, zauzeli su i radovi foto-reporterki Kurira Ane Paunković i Marine Lopičić.

foto: Aleksandar Jovanović

Zorana Jevtić, jedan od tvoraca ovog projekta, godinama osvaja galerije svojim fotografijama i slikama rađenim različitim tehnikama. Rođena je u Kraljevu 1983. godine, a diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2017. i stekla zvanje diplomiranog fotografa.

Kurir.rs, D. S., foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track