TUŽNO! ZAPUŠTEN GROB LJUBIŠE SAMARDŽIĆA: Smoki ovo nije zaslužio! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

priča dana

TUŽNO! ZAPUŠTEN GROB LJUBIŠE SAMARDŽIĆA: Smoki ovo nije zaslužio! (FOTO)

Pop kultura -

Skoro tri godine su prošle od smrti legendarnog Ljubiše Samardžića, a njegov grob potpuno je zapušten.

Ovu informaciju dobili smo pre nekoliko dana od našeg čitaoca, pa smo odlučili i sami obiđemo mesto gde je sahranjen. I zaista, na Novom groblju u Beogradu, gde počiva voljeni umetnik, od rastinja i puzvanica se ne vidi Samardžićeva nadgrobna ploča.

- Niko ovde nije dolazi sigurno pola godine - rekao na je jedan od čuvara. Ostala grobna mesta veoma su uredna i nema trave, ali to nije slučaj sa porodičnom grobnicom Samardžića.

foto: Tamara Trajković

Ljubiša Samardžić, koji je preminuo 8. septembra 2017, u 81. godini, nakon duge i teške bolesti, po sopstvenoj želji je kremiran i njegova urna nije položena u Aleji zaslužnih građana, već na drugom delu groblja. Glumac je odlučio da počiva u porodičnoj grobnici, pored svog jedinca Dragana Gagija Samardžića. Da je pokopan u Aleji, verovatno nikad slučajnog prolaznika ne bi zatekla ova tužna slika.

foto: Tamara Trajković

I legendarna Mira Stupica bila je kremirana, a njena urna s pepelom položena je pored njenog voljenog supruga Bojana Stupice. Slično su uradile i porodice pevača Arsena Dedića i Đuze Stojiljkovića. Međutim, njihova grobna mesta su uredna i nisu zapuštena.

Ko je krivac za ovakvo stanje, nismo useli da dobijemo odgovor jer se niko od članova porodice nije javljao na poznate brojeve.

foto: Printskrin Youtube

Popularni Šurda, Boško s Petlovog brda i tata na određeno vreme rođen je u Skoplju 19. novembra 1936. godine, u porodici rudara, koji su radili u rudniku uglja "Jelašnica" kod Niške Banje. Još kao učenik morao je povremeno da radi kako bi izdržavao porodicu. Studirao je pravo, a onda je prešao na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, čime je postavio visoke granice svojim naslednicima. Njegov talenat za glumu otkriven je rano, a posebnost koju je u sebi nosio učinila ga je legendom koje će se svi u Srbiji s ponosom sećati.

Ljubiša je kao mladić živeo u siromaštvu, rano je ostao bez oca, ali nikada nije prestajao da se divi svojoj majci, koja mu je bila najveća podrška, iako je imala mizernu rudarsku penziju. On je iz bede u kojoj je živeo uspeo da izvuče samo najbolje, te da nikada ne skrene s pravog puta, puta koji ga je učinio jednom od najvećih legendi koju je srpska kinematografija imala.

foto: Tamara Trajković

Kurir.rs/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja