SAMO 1 POZNATA ALBANKA POPILA JE SANKCIJE! Udarila na Srbina kojem je otac STRADAO NA KOSOVU: A tek da čujete KAKO!
Foto: Profimedia

šok

SAMO 1 POZNATA ALBANKA POPILA JE SANKCIJE! Udarila na Srbina kojem je otac STRADAO NA KOSOVU: A tek da čujete KAKO!

Pop kultura -

Pojedine skorašnje objave Due Lipe u vezi nezavisnog Kosova i velike Albanije podigle su ogromnu prašinu, koja se i dalje ne spušta. Pored ljutih stanovnika Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grčke, u dramu su se uključile i javne ličnosti, kao i Unicef, koji se otvoreno ogradio od pevačice navodeći da ona nije njihov ambasador.

Pojavili su se i zahtevi za bojkotovanje njene muzike i ukidanje njenih pesama sa domaćih radio stanica. Međutim, činjenica je da je mlada pevačica pomešala određene pojmove i da nije najjasnije upućena u istoriju svog naroda kojim se ponosi. Ostalo je do kraja nerazjašnjeno kako je jedna od najvećih pop zvezda današnjice sebi dozvolila da se bavi nacionalističkom propagandom. Uz nju, inače, promociji koja direktno vređa srpsko nacionalno osećanje, aktivno se priključila i njena koleginica Rita Ora, poreklom sa Kosova i Metohije.

"Volela bih da vidim da se založe za nas i da na svojim mapama obeleže nezavisno Kosovo. Albanija i Kosovo su puni mladih, talentovanih i dobrih ljudi. Ja sam ponosna što sam deo tog društva. Šaljem ljubav, radost i solidarnost zajedno sa svojim koleginicama Duom Lipom, Bebe Redžom, Avom Maks, Erom Istrefi i Dafinom Zekiri", poručila je Rita u okviru jedne svoje objave.

Domaću javnost, međutim, posebno je potreslo kada je Albanska manekenka Lorena Haliti maltretirala Srbina, koji je izgubio oca na Kosovu.

Ona je svojevremeno na svom Tviteru podelila kako je u toku vožnje srpskom vozaču pustila albanske pesme, a on se naknadno njenim poslodavcima požalio na direktnu provokaciju, objašnjavajući da to nije bilo u redu sa njene strane, jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je reč o Srbinu.

U mejlu žalbe naveo je i da je odnos Albanije i Srbije još uvek vrlo osetljiva tema, da je u ratu na Kosovu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, da je on njoj puštao srpske pesme - ona još brže uputila žalbu kompaniji.

Stvar je eksalirala do te mere da joj je izvesna kompanija za prevoz isključila nalog na njihovoj platformi.

Kurir.rs, M.G/Alo/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track