ODVRATNE SCENE IZ KULTNIH FILMOVA! Malo ko je izdržao a da ne zatvori oči: Jedan film čak i ZABRANILI zbog okrutnosti!
Foto: Youtube screenshot Ljudska stonoga 2

brutalno

ODVRATNE SCENE IZ KULTNIH FILMOVA! Malo ko je izdržao a da ne zatvori oči: Jedan film čak i ZABRANILI zbog okrutnosti!

Pop kultura -

Zbog brutalnih scena nasilja i silovanja, drugi deo "Ljudske stonoge" na visokom je mestu među filmovima sa scenama koje su čak i oni koji su ga pogledali smatrali odvratnim. Naime, ovaj film se smatra jednim od najbolesnijih svih vremena. Radi se o mentalno i duševno bolesnoj osobi koja dobija inspiraciju da spoji ljudska tela u stonogu. Međutim, njegova nesposobnost i nepoznavanje osnovnih medicinskih postulata dovodi do toga da ih na kraju sve masakrira i ubije.

Za ovim, tu je i film "Salo" ili "120 dana Sodome" koji se smatra jednim od najkontroverznijih filmova dvadesetog vekam zbog svojih brutalnih scena silovanja, mučenja, zlostavljanja i ubijanja. Režiser filma je svojevremeno izjavio da film govori o "fašizmu koji upravlja ljudskim umom". Ovo je film koji je na samom vrhu liste uznemirujućih filmova i vodi se kao jedan od najpotresnijih ikada.

Radnja se vrti oko osamnaest adolescenata koji su kidnapovani, a potom brutalno mučeni, silovani i ubijani tokom 120 dana. Film je svojevremeno bio zabranjen u nekoliko država zbog svojih ekstremnih scena mučenja.

Sa druge strane, jedan od najbrutalnijih, ako ne i najbrutalniji u srpskoj kinematografiji svakako je "Srpski film". Srđan Spasojević rekao je da film na alegoričan način prikazuje korupciju koja je u osnovi upravljala ljudima tokom devedesetih godina prošlog veka u Srbiji. Zbog ekstremnig scena nasilja i s*ksa, ovaj film je bio zabranjen u više od dvadeset država širom sveta, među kojima su bile i Nemačka, Francuska, Engleska, Brazil i Holandija. Film je dobio podeljene kritike, a pojedini su navodili da su esktremne scene nasilja nešto najokrutnije što su u životu videli.

foto: Printscreen Srpski film

Kurir.rs, M.G/Alo/Foto: Youtube screenshot Ljudska stonoga 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja