KO ZNA KAKO BI SE ODVIJAO MOJ PUT DA MI TI NISI DAO ULOGU: Kolege i prijatelji se opraštaju od Gorana, njihove reči kidaju DUŠU
Foto: EPA, Ana Paunković, Beta/Branislav Božić, Dragan Kadić

tuga

KO ZNA KAKO BI SE ODVIJAO MOJ PUT DA MI TI NISI DAO ULOGU: Kolege i prijatelji se opraštaju od Gorana, njihove reči kidaju DUŠU

Pop kultura -

Proslavljeni srpski reditelj i scenarista Goran Paskaljević preminuo je danas u 74. godini u Parizu, a kolege i prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od njega.

"Ko zna kako bi se uopšte odvijao moj glumački put, da mi nisi dao moju prvu filmsku ulogu u "Tuđoj Americi." Zahvalan sam ti onoliko na tome. I na "Buretu", kasnije. Zahvalan na ogromnom poverenju koje je od mene učinilo glumca. Tvoj Sergej", napisao je glumac Sergej Trifunović.

"Goran Paskaljević je velikan ne samo srpske kinematografije, koji je svojim delima dao ogroman doprinos njenoj prisutnosti svuda u svetu. Imao sam priliku i čast da ga poznajem otkako sam počeo da se bavim režijom. Uvek ću pamtiti ogromnu profesionalnu i u isto vreme gotovo dečačku energiju kojom je uvek i iznova otvarao i pokoravao nove prostore. Neka mu je večna slava.", rekao je za Kurir Gaga Antonijević.

foto: Zorana Jevtić

"Vest me je zatekla na festivalu "Liffe" u Leskovcu, na kome je danas Goranu dodeljena nagrada "Živojin Pavlović". Posle pola sata saznajem ovu tužnu vest. Goran i ja smo radili nekoliko filmova zajedno kao producenti. Bio je reditelj meke i lake ruke. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim. Ostavio je veliki i svetao trag u filmskojumetnosti.", rekao je za Kurir Lazar Ristovski.

foto: Damir Dervišagić

"Danas je preminuo vrsni umetnik Goran Paskaljević. Imala sam čast da sarađujem sa njim u večnom ostvarenju "Varljivo leto 68." sa mojih trinaest godina. Mir njegovoj duši", napisala je glumica Ivana Mihić.

foto: Printscreen

Kurir.rs / Lj. R. / M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track