BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA, A ONDA NESTALA! Ona je NAJMISTERIOZNIJI supermodel! Krasila je naslovne strane, evo kako SADA izgleda
Foto: Profimedia

kao da je u zemlju propala

BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA, A ONDA NESTALA! Ona je NAJMISTERIOZNIJI supermodel! Krasila je naslovne strane, evo kako SADA izgleda

Pop kultura -

Nemica Tatjanom Patic krasila je naslovnu stranu časopisa "Vogue" iz januara 1990. Nju često zovu i "najmisterioznijim supermodelom", a sve jer se još davno povukla i rešila da okrene leđa manekenskim danima i posveti se mirnom, porodičnom životu.

Naime, ona je prezrela je svoju blistavu prošlost toliko da je odbila da se pojavi u dokumentarcu koji se snima o slavi i uspehu originalnih supermodela. Ostale četiri dame prihvatile su učešće u dokumentarnom filmu.

No, krenimo od početka - Tatjana je rođena u Nemačkoj, a odrasla je u Švedskoj. Manekenstvom je počela da se bavi već sa 17 godina, a ubrzo nakon toga preselila se u Njujork. Njena vitka, visoka figura i lepo lice očarali su modni svet, a baš kao i Linda Evanđelista postala je poznata po tome što može da izgleda drugačije "pod svakim svetlom" i na svakom snimanju.

foto: Profimedia

Kolika je senzacija bila tokom 90-ih najbolje svedoči činjenica da je krasila preko 200 naslovnih strana različitih prestižnih magazina, i što je otpočela saradnju sa gore pomenutim Piterom Lindbergom koja je trajala 30 godina!

Lepa plavuša sarađivala je i sa brendovima Versace, Chanel, Valentino, Karl Lagerfeld, Helmut Lango, Donna Karan, Jean Paul Gaultiero, Vivienne Westwood, a godinama je bila zaštitno lice kuće Jil Sander.

Kao jedna od "velike petorke" pojavila se i u kultnom sportu "Freedom" Džordža Majkla, zajedno sa ostale četiri lepotice!

foto: Profimedia

Patic je početkom 90-ih prebacila fokus na glumu, ali to nije dugo potrajalo, nakon čega se strastveno i ozbiljno posvetilo ekološkim aktivzmom, što joj i danas drži pažnju. Naime, Tatjana je u Malibuu kupila farmu davne 1989, a i danas živi tamo okružena životinjama i bavi se ekološkom proizvodnjom hrane. Posvećena je odgajanju sina Džonasa koji nosi njeno prezime, a o njenom ljubavnom životu ne zna se ništa osim da je od 2003. do 2009. bila u braku sa Džejsonom Džonsonom.

"Nisam želela da dam sina dadilji. To sam izabrala. Svi imamo različite prioritete i to je bio moj. Nisam želela da budem u avionu svaki dan", rekla je pre nekoliko godina.

Inače, u poslednjih nekoliko godina uradila je nekoliko modnih projekata i reklama, ali je iste birala vrlo pažljivo i jedva se mogu nabrojati na prste obe ruke.

Kurir.rs/I.B/Žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track