SRPSKA PRINCEZA OD ZNANJA OSTALA BEZ POSLA ZBOG KORONE I U POTRAZI JE ZA NOVIM! Milica Jokanović: Preživljavam od pomoći sa biroa!
Foto: Braca Nadeždić

tužno

SRPSKA PRINCEZA OD ZNANJA OSTALA BEZ POSLA ZBOG KORONE I U POTRAZI JE ZA NOVIM! Milica Jokanović: Preživljavam od pomoći sa biroa!

Pop kultura -

Diplomirana pravnica i šampionka brojnih kvizova Milica Jokanović, koju gledamo kao tragača u kvizu "Potera" na RTS, ostala je bez posla i trenutno živi od pomoći s biroa! Milici je krajem juna poslodavac saopštio da je postala tehnološki višak i da mora da smanji broj zaposlenih zbog krize izazvane koronom. Jedna od najpametnijih žena u Srbiji ostala je bez izvora prihoda, te joj je sada, kako kaže, egzistencija ozbiljno ugrožena.

- U kompaniji u kojoj sam radila samo su mi saopštili da firma ima problema i postala sam tehnološki višak. Radni odnos mi je prestao 30. juna i od tog dana sam nezaposlena. Preživljavam od minimalca koji dobijam sa biroa - kaže Jokanovićeva i dodaje: - Uporno tražim posao. Šaljem CV na više adresa u nadi da će me neko zaposliti. Volela bih da nađem posao u struci.

foto: Braca Nadeždić

Jedini angažman koji trenutno ima je posao tragača u kvizu "Potera" i njen posao je da takmičarima oteža put da kući odnesu novac koji zarade. To joj ne polazi uvek za rukom, ali taj posao nije stalan.

- Nemoguće je da se izdržavate od učešća u kvizovima. Oni su samo hobi i izvor neke dodatne zarade - objašnjava naša sagovornica.

Milica Jokanović, koju su u "Poteri" prozvali "princeza znanja", godinama je naš najbolji takmičar u kvizovima, a sada i jedno od najpopularnijih televizijskih lica, zbog kojeg kvizovi u kojima nastupa imaju veliku gledanost. Sama je naučila da čita kada je imala samo tri godine, i to prvo latinicu. Zbog rata i izbeglištva promenila je nekoliko osnovnih škola, a sve četiri godine srednje škole je završila u 13. beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu. Njena demonstracija neverovatno velikog znanja počela je u kvizu "Sam protiv svih" kod Ivana Bauera, usledio je solidan nastup u "Visokom naponu", vrhunski rezultat u "Velikom izazovu" (oba poslednje navedena kviza kod Dejana Pantelića), pa osvojeni ciklusi "Slagalice" i "Naslovne strane" i takmičarski nastup u prvoj sezoni "Potere", koji je bio veličanstven i samim tim ju je preporučio za ulogu tragača u sedam narednih sezona istog kviza. A najuspešnija godina u karijeri u kvizovima bila joj je 2012, kada je osvojila čak tri kviza za tri meseca.

foto: Braca Nadeždić

Iako ostavlja utisak hladne i stroge osobe, Milica je izuzetno duhovito i veselo stvorenje, koje voli da se smeje i šali.

Kurir/ Foto: Braca Nadaždić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track