Najnovije vesti

RUSI NISU DOBRO PRENELI ATMOSFERU JUŽNOG VETRA! Miloš Biković se potrudio, ali JEDNO nije uspeo!
Foto: Nemanja Nikolić

iskren

RUSI NISU DOBRO PRENELI ATMOSFERU JUŽNOG VETRA! Miloš Biković se potrudio, ali JEDNO nije uspeo!

Pop kultura

Miloš Biković nedavno je završio snimanje filma "Južni vetar 2" i nada se da će publika uskoro moći da ga pogleda i u bioskopima.

Miloša smo sreli na snimanju "Magije gorčine", reklamnog spota za brend "gorki list". Snimanje je povereno produkcijskoj kući "Arhangel studios", čiji je mladi glumac i osnivač, i uz njegovo angažovanje kao producenta. On za Kurir otkriva svoje planove, kao i šta radi u slobodno vreme.

foto: Nemanja Nikolić

Koja je razlika između snimanja reklame i filma i šta vas više zabavlja?

- Reklame uglavnom nisu glumački zahtevne i nekako je moj utisak da je njih lakše snimiti.

Prvenstveno ste glumac, otkud ideja da se pored toga bavite i produkcijom, s obzirom na to da ste i u svojim projektima u obe uloge?

- Nisam dovoljno patio u životu, pa sam rešio da tu situaciju promenim. Šalim se, naravno, volim da učestvujem u kreiranju sadržaja, a da to nije samo gluma. Od glumca se uglavnom očekuje da nešto izvede, a ja volim i da učestvujem u osmišljavanju sadržaja.

foto: Nemanja Nikolić

Šta mislite da je ostavilo veći utisak na publiku - film "Južni vetar" ili serija, ako izuzmemo situaciju s koronavirusom?

- Oba projekta su napravila veliki uspeh. Seriju je pogledalo više od dva miliona ljudi, jer je ljudima lakše da sede kod kuće i gledaju televiziju nego da kupe kartu i odu u bioskop.

Film "Južni vetar" odnedavno gleda i publika u Rusiji. Film i serija su sinhronizovani na ruski jezik, da li vam se ta sinhronizacija dopada i mislite li da će u potpunosti moći da prenese priču i atmosferu baš zbog srpskog slenga, kog ima mnogo u filmu?

- Priču da, a atmosferu ne. Oni će to menjati svojim slengom, ali pošto sam ja sam sebe ozvučavao na ruski - trudio sam se da zadržim sve moguće kontekste. Međutim, to nije bilo moguće na svaki način jer jednostavno negde prenesena značenja kod njih ne pale.

Koji je po vašem mišljenju vaš najuspešniji film?

- Vrlo sam zadovoljan time kroz kakav sam proces prošao kad sam radio sa oskarovcem Nikitom Mihalkovim na filmu "Sunčanica", zato što je proces rada s njim temeljan. To iskustvo obogatilo je moj doživljaj filma.

Koji film u kom ste vi glumili je najviše uticao na vas?

- Teško mi je to da kažem. Svaki film te nešto nauči, svaka uloga ti nešto donese i natera te da kopaš po sebi. Kada kopaš po sebi, onda nešto novo i ispliva, ti toga nisi ni svestan. Rekao bih da na glumca još više utiču uloge u pozorištu, zato što je uloga duže s vama. Igrate jednu ulogu godinama i posle tri godine primetite da je igrate potpuno drugačije.

foto: Nemanja Nikolić

Na stranu posao, šta je ono što vas ispunjava u slobodno vreme?

- Slobodno vreme? Hahaha. Volim da pogledam neku seriju, film ili da pročitam dobru knjigu.

Da li postoji nešto što niste mogli da ostvarite u privatnom životu upravo zbog posla, jer ste postali kao mlada osoba veoma uspešni?

- Sigurno, ali nikada neću znati šta je to (smeh).

O "Montevideu"

Ne znam kako bi izgledala moja karijera bez Tirketa

Trenutno se reprizira serija "Montevideo, bog te video", kako bi vaša karijera izgledala da niste odigrali Aleksandra Tirnanića?

- Pa ne znam... Kako bi vaša biografija izgledala da ste rođeni u Čileu?

Kurir/ Maša Kostić, foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...