Najnovije vesti

ŠERBEDŽIJI I NJEGOVOJ ŽENI PRETI ZATVOR?! Poznati par tužen u Los Anđelesu? Evo šta je RAZLOG
Foto: Stefan Jokić

ŠOK

ŠERBEDŽIJI I NJEGOVOJ ŽENI PRETI ZATVOR?! Poznati par tužen u Los Anđelesu? Evo šta je RAZLOG

Pop kultura

Rade Šerbedžija, sa drugom suprugom Lenkom živeo je u Los Anđelesu, gde su za malo više od 1.000.000 navodno pazarili kuću.

Poznati glumac i njegova supruga su kuću navodno kupili na kredit u julu 2004. godine, a prodali je navodno šest godina kasnije, pre nego što su se vratili u Hrvatsku.

Iako se svih tih godina činilo da glumac i njegova porodica žive pravi američki san na dalekom zapadu, to navodno nije bilo baš tako, jer su Šerbedžija i njegova supruga navodno mučili muku sa američkim kreditima. U službenim registrima navodno se može videti kako su se Rade i Lenka zbog nekretnina zaduživali kod više američkih banaka: Washington Mutual Bank, JP Morgan Chase Bank, National City Bank, tvrdi sajt koji je čak objavio i izvesne dokaze sa američkih sajtova.

foto: Dragana Udovičić

Kako navode, ne samo da su Lenka i Rade imali hipoteku, već su navodno ostali dužni velike iznose za porez. Iznosi koji su navedeni u poreznim papirima kreću se od iznosa 2.335,27 dolara, preko iznosa od 178.898,68 dolara pa sve do 511.710, 20 dolara. Zadnji, najveći iznos upisan je s datumom od 31. decembra 2010. Iznos od preko 178.000 dolara upisan je kao porezno zaduženje 2015. zasebno i na Radino i na Lenkino ime, a najmanji iznos od 2.300 dolara upisan je 2014. godine, ali u svezi transakcije iz 2010.

Rade je u intervjuu opisao kako su se iz Los Angđelesa u Rijeku preselili 2011. godine. Dakle, nakon što su se vratili u Hrvatsku američki poreznici navodno su uočili neplaćeni porez, te je ta dokumentacija završila u Poreskoj upravi u Los Anđelesu. U Americi se na neplaćeni porez obračunavaju kamate pa će navodno ti iznosi samo rasti. SAD, kao svaka uređena zemlja, oštro kažnjava izbegavanje plaćanja poreza, pogotovo kada se radi o velikim iznosima, većim od 500.000 dolara, pa je veliko pitanje hoće li se Rade Šerbedžija i Lenka Udovički uopšte više vraćati u Ameriku. 

foto: Facebook Printscreen

Kurir.rs/K.Đ/Imperijal.net

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...