tuga na novom groblju

SAHRANJEN IVAN BEKJAREV U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA: Glumac ispraćen na večni počinak (KURIR TV)

Pop kultura -

Bard srpskog glumišta i profesor Ivan Bekajrev je sahranjen na Novom groblju u Beogradu, a kovčeg je položen u Aleji zaslužnih građana.

Kako i dolikuje doajenu pozorišta, filma i televizije, ispratili su ga prijatelji, kolege, bivši studenti, supruga Mikica i sin Vanja.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 75. godini u Beogradu nakon što se više od mesec dana borio s koronavirusom. Glumac je krajem oktobra bio pozitivan na testiranju i tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma "Bilo jednom u Srbiji"

Među prvima je došao nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, a malo potom i Zoran Đorđević, Tamara Vučković, Ceca Bojković, Saša Joksimović, Iva Štrljić i mnogi drugi.

1 / 4 Foto: Tamara Trajković

Kovčeg u kapeli bio je prekriven belim ružama, a crno-bela fotografija je bila izložena, u koju je dugo gledala uplakana udovica Mikica. Supruga proslavljenog glumca stajala pored kovčega s posmrtnim ostacima svog supruga, gde je primala saučešća i reči utehe.

1 / 6 Foto: Tamara Trajković

Njegovi studenti su se pojavili sa crvenom ružom u rukama, Iva Štrljić i Saša Joksimović.

1 / 2 Foto: Ljuba Radanov

Ivan je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u delu gde je grobnica i slikara Vladimira Veličkovića.

foto: Ljuba Radanov

Svetlana Ceca Bojković se od kolege i prijatelja oprostila potresnim rečima:

"Ivan, čovek nesalomive životne energije, radoznao, vredan, svetski putnik, hedonista u svakom smislu, prijatelj. Sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, voljen od prijatelja. Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat život", rekla je Svetlana.

"Ti si čuvao nas, a mi ćemo vas", uz te reči se studentkinja oprostila

1 / 10 Foto: Tamara Trajković

Ostaće upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama na filmu i televiziji. Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama - ulogama Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Kurir.rs/M.M./LJ.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track