LEPA BRENA ODUŠEVILA ŽIRI I NOVINARE U BRČKOM: Glumci se vraćaju ponovo u rodni grad pevačice, a evo i zbog čega!
Foto: Jelena Janković

Novi uspeh hit predstave Bitefa

LEPA BRENA ODUŠEVILA ŽIRI I NOVINARE U BRČKOM: Glumci se vraćaju ponovo u rodni grad pevačice, a evo i zbog čega!

Pop kultura -

Na Pozorišnim susretima u Brčkom u subotu uveče izvedena je hit predstava Bitef teatra "Lepa Brena prodžekt", autora i reditelja Vladimira Aleksića i Olge Dimitrijević.

Sugrađani slavne pevačice ipak nisu mogli da prisustvuju izvođenju na sceni Doma kulture zbog pandemije, pa je komad igran za samo 15 ljudi - akreditovane novinare i članove žirija. Pet Lepih Brena odigrali su Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Jasna Đuričić i Jelena Ilić i Vladimir Aleksić.

foto: Tamara Trajković

- Svaka od ovih maestralnih uloga predstavlja, ne posebnu monodramu, već predstavu. Mnoštvo predstava i mnoštvo epoha čine u dramskom smislu projekat u kojem svi protagonisti, pored individualnih ispoljavanja, postižu i savršenu interakciju uplivom u rolu onoga drugog ili trećeg. Pritom samo nadopunjuju scenski iskaz, koji kao dobro upakovana celina odslikava jedno vreme, jedno društvo i jedan pozorišni proces - napisao Srđan Vukadinović, kritičar festivala.

Predstavu je publika sinoć mogla da pogleda onlajn, ali je ekipa obećala da će se ponovo vratiti u Brenin rodni grad i odigrati je pred punom salom.

Kurir/ Foto: Jelena Janković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track