KAO DETE JE OSTAO BEZ OCA, ŽIVEO U NEMAŠTINI SA BABOM I DEDOM: Teška sudbina Mustafe Nadarevića, POTRESNI detalji koje malo ko zna
Foto: Dragana Udovičić

teško odrastanje

KAO DETE JE OSTAO BEZ OCA, ŽIVEO U NEMAŠTINI SA BABOM I DEDOM: Teška sudbina Mustafe Nadarevića, POTRESNI detalji koje malo ko zna

Pop kultura -

Glumac Mustafa Nadarević, najpoznatiji po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji "Lud, zbunjen, normalan", preminuo je u 77. godini nakon duge i teške bolesti.

Nadarević je tokom duge i bogate karijere odigrao mnogo velikih pozorišnih, filmskih i TV uloga.

Imao je oko 150 pozorišnih uloga, snimio više od 60 filmova, drama i TV serija sa najvećim rediteljima jugoslovenskog filma. Njegov talenat je mnogo puta nagrađen brojnim priznanjima.

Rođen je 2. maja 1943. godine u Banjaluci gde su se njegovi roditelji upoznali i zavoleli.

foto: Pritnscreen

Priča Mehmeda i Asje Nadarević nije imala srećan početak, jer su se želji da se venčaju oštro protivili njihovi roditelji. Kada su ipak odlučili da se venčaju, Mehmed se nije pojavio.

Naime, učinilo mu se da je dan pre Asija na korzu pogledala nekog drugom, pa se zbog silne ljubomore prvi i poslednji put napio i nije otišao na venčanje. Međutim, kako je Asja već bila trudna i kako ljubav uvek pobedi, ipak su se venčali i preselili u Novi Grad (Bosanski Novi). Glumac je ime dobio po majčinom ocu, Mustafi Memiću koji je umro 1941. godine.

Pet godina kasnije, 1946. godine umro je i Mustafin otac, Mehmed, a njegova majka Asja je sa 22 godine postala udovica i samohrana majka. Zbog teške materijalne situacije poslala je Mustafu na školovanje u Zagreb, a ona je ostala u Novom Gradu tražeći posao. Osam godina je živeo sa bakom i dedom u Zagrebu gde je završio prvi razred osnovne škole.

Pošto je majka uspela da se zaposli, vratio se u Novi Grad gde je završio osnovnu školu. Njegovi baka i deda su iz Zagreba preselili u Rijeku, pa je i Mustafa Gimnaziju završio u tom gradu. S obzirom da je već u detinjstvu pokazao talenat za glumu, Mustafa je iz Rijeke preselio u Zagreb kako bi završio Akademiju dramskih umetosti.

foto: Pritnscreen

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track