Ispraćaj za kremaciju

POSLEDNJE ZBOGOM BASISTI RIBLJE ČORBE: Miša Aleksić uz ovu pesmu Bitlisa ispraćen na večni počinak, ćerka i supruga NEUTEŠNE

Pop kultura -

Prodica i prijatelji Miše Aleksića, koji je 29. novembra preminuo od posledica korona virusa, opraštaju se od muzičara.

1 / 12 Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Opelo i ispraćaj za kremaciju održano je na groblju Lešće u Beogradu, gde se od muzičara oprostilo oko 50 ljudi i svi su nosili zaštitne maske. Ćerka je održala potresni govor, a ubrzo nakon toga, porodica, prijatelji i kolege oprostili su se od basiste uz pesmu "Let it be" čuvenih Bitlsa, dok su im se suze slivale niz lice.

foto: Želimir Bojović

Kovčeg je bio prekriven cvećem, a jedan venac je napravljen od ruža u obliku gitare.

foto: Želimir Bojović

Poslednjem ispraćaju sem rodbine došle su i kolege, Bane Obradović, Đule Van Gog, Dejan Cukić...

1 / 6 Foto: Želimir Bojović

Podsetimo, članovi Riblje čorbe dali su zajedničko saopštenje gde su obavestili sve da neće zbog pandemije korona virusa prisustvovati ispraćaju za kremaciju Miši Aleksiću.

foto: Želimir Bojović

"Dragi prijatelji, teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo da je Miša umro od posledica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost za koju smo verovali da je imamo. Zlo zvano korona virus je i dalje među nama, više nego ikad i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi Riblje Čorbe neće u sredu prisustvovati kremaciji. Verujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život. Kad ova pošast prođe zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi. Voli vas Riblja Čorba", piše u saopštenju.

foto: Želimir Bojović

Miša Aleksić, gitarista rok grupe "Riblja čorba", od 13. novembra bio je na lečenju od korona virusa u KBC "Bežanijska kosa", a stanje mu se dana pogoršalo i bio je prebačen na respirator. Nažalost, u nedelju, 29. novembra, izgubio je bitku i preminuo.

kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track