KUĆA JE STARA 100 GODINA! PEČEM RAKIJU I PRAVIM DŽEM: Nele Karajlić zamenio gradsku GUŽVU planinom, radi svaki dan!
Foto: Zorana Jevtić

ŽIVOT NA SELU

KUĆA JE STARA 100 GODINA! PEČEM RAKIJU I PRAVIM DŽEM: Nele Karajlić zamenio gradsku GUŽVU planinom, radi svaki dan!

Pop kultura -

Muzičar Nele Karajlić pokazao je kako izgleda njegova oaza mira, koja se nalazi na Kosmaju, i ispričao da uživa u spremanju rakije i džema.

Na planini Kosmaj sve više poznatih ličnosti ima svoje vikendice, a jedan od prvih koji je otkrio lepote ove planine jeste frontmen "Zabranjenog pušenja". Nele Karajlić sve slobodno vreme sa suprugom uglavnom provodi na svom imanju, gde ima pravo poljoprivredno gazdinstvo.

Nele Karajlić
foto: Zorana Jevtić

- Kuća koja se nalazi na imanju je stara preko 100 godina, ona nije bila u ovom stanju kad smo je kupili, već smo je pre 20 godina renovirali. Ona datira pre Drugog svetskog rata, a bila je u vlasništu tadašnjeg glavnog urednika “Politike” Dobrice Kuzmića, i po njemu naša ulica i nosi ime - započeo je priču muzičar i glumac dok je pokazivao svoju vikendicu i imanje u emisiji “Srećna Srbija”, te dodao da trenutno ima nekoliko vrsta voćki u svom dvorištu:

- Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se onda pobijemo gde će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem.

Bir Fest, Nele Karajlić
foto: Damir Dervišagić

Pored toga Nele ima i vinograd koji je nedavno zasadio, a ne krije svaki slobodan trenutak koristi za rad u polju.

- Vinograd je najveći eksperiment, ovo mu je druga godina. E, to će biti spektakularan rezultat ako izbijemo po litar na savki čokot - kaže Karajlić u emisiji "Srećna Srbija" i dodaje šta prvo uradi kad dođe iz Beograda na imanje:

- Odmah uđem u dvorište da vidim šta je sa voćnjakom. Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo.

Nele Karajlić
foto: Dado Đilas

Kurir.rs/K.Đ/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track