Najnovije vesti

BILA JE BOBINA MARIJA U ŽIKINOJ DINASTIJI, VOLELA JU JE CELA JUGA: Rialdin život je obeležila TRAGEDIJA koju nikad nije prežalila
Foto: Nebojša Mandić

Preminula u Atini u 57. godini

BILA JE BOBINA MARIJA U ŽIKINOJ DINASTIJI, VOLELA JU JE CELA JUGA: Rialdin život je obeležila TRAGEDIJA koju nikad nije prežalila

Pop kultura

Rialda Kadrić, najpoznatija kao Marija iz "Žikine dinastije", preminula je iznenada u 57. godini u Atini.

Ona je Beograd napustila davne 1986. godine i skoro tri decenije nije se vratila u rodni Beograd. Rialda je tada podelila s javnošću potresnu ispovest da je tokom rata koji je početkom devedesetih zadesio Jugoslaviju, iznenada preminula njena majka.

- Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život - rekla je tada Rialda, koja nikada nije prebolela majčinu smrt.

Rialda Kadrić
foto: Pritnscreen

Rialda je ispričala da je lik Marije po prvi put igrala kada je imala samo 13 godina, i navela da je prvi poljubac u životu imala upravo u ovom legendarnom filmskom ostvarenju.

- Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera - rekla je tada glumica. 

- To što sam ja možda izgledala zrelije, ili što neko dete i danas može da deluje zrelije, ili intelektualno, ne znači da emotivno to može da isprati - ispričala je u emisiji Balkanska ulica. 

Rialda Kadrić
foto: Nebojša Mandić

kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...