VUK KOSTIĆ GLUMI OZLOGLAŠENOG USTAŠU FRA SOTONU Kad su ga pitali kako može da igra ZLOČINCA imao je samo jedan odgovor: Da, moram!
Foto: Aleksandar Letić

Dara iz jasenovca

VUK KOSTIĆ GLUMI OZLOGLAŠENOG USTAŠU FRA SOTONU Kad su ga pitali kako može da igra ZLOČINCA imao je samo jedan odgovor: Da, moram!

Pop kultura -

Glumac Vuk Kostić, koji tumači lik ozloglašenog komandanta logora Miroslava Filipovića, snimanje ovog filma bilo je veliki poduhvat.

- Teško je bilo i glumcima, a posebno onima koji su u ovom filmu imali uloge negativaca, jer je trebalo da iz sebe izvuku ono najgore i baš to prikažu na snimanju.

- To se zove istorija. i tu je. Ona nigde ne odlazi i ne pojavljuje se iznenada... Nije problem što moderan trendo-urbani narod ne zna. Nego što ih ne zanima. Postali smo bezdušni i bezosećajni. Bez trunke empatije - kaže Kostić.

- Filipović je zbog krvoločnih zločina u logorima Jasenovac i Stara Gradiška imao nadimak Fra Sotona. Ubijanje dece se može opisati samo ludilom i najdubljom psihičkom patologijom! Te scene sa decom su toliko strašne da mi je na snimanju pozlilo - rekao je Kostić.

- Prijatelji su me pitali da li moram baš ja da igram ovakvu ulogu. Rekao sam im: "Da, moram. Baš ja moram!" Bolje ja da ga odigram nego neko ko ne zna ništa o tome. Ovakvi filmovi moraju da se snimaju kao podsetnik na stradanja u tim logorima.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

kurir.rs/alo/informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track