00:49

GLUMICA IZ DARE JEDVA IZDRŽALA DA NE ZAPLAČE! Odgajila me je žena, koja je preživela Jasenovac (KURIR TELEVIZIJA)

SUZE JOJ SAME KRENULE

NIKOLINA JE U DARI GLUMILA HRABRU MILEVU! RASPLAKALA SE U PULSU: Othranila me žena koja je PREŽIVELA JASENOVAC, to je moja BAKA

Pop kultura -

Nikolina Friganović, koja je u "Dari iz Jasenovca" glumila Milevu otvoreno je pričala koliko je potresena posle gledanja premijere filma.

Glumica je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji otvorila dušu.

"Gledala sam film, bila sam u nekoj vrsti grča, potrebno mi je da ga gledam opet. Videla sam zbog čega smo svi bili tu i sa te strane sam mirna", rekla je Nikolina.

Nikolina Friganovic
foto: Kurir Televizija

Glumila je Milevu u filmu, hrabru ženu koja je na samom početku filma pokazala snagu.

"Mileva je kozaračka žena, žena od kamena, suštinski osećajna i brižna majka, bila je svesna šta će se desiti, od samog početka je shvatila šta se dešava, znala je da mora da deluje, to je čista ljubav. Svaki čovek koji čuje nešto o ovom strašnom događaju reagovao bi tako kako se reaguje - ljudski. Svim svojim bićem predala sam se zadatku koji je bio ispred mene, odrasla sam uz priče stradanja u jasenovačkom logoru, deo porodice mi je stradao, a othranila me je žena koja je preživela - moja baka. Mi tu priču genetski nosimo, izvinite, ja se uzbudim kada pričam o ovome", rekla je glumica i zaključila:

Nikolina Friganovic
foto: Kurir Televizija

"Vagali smo sve emocije, koliko god je bilo teško držali smo se zajedno, to je rezultovalo onim što smo mogli da vidimo. Predosećala sam da će nastati velika bura, mislim da je počelo pre prikazivanja, moja odluka je da ne ulazim u to, da sačuvam sve u sebi. Nisam htela da prljam priču o Jasenovcu tim komentarima, normalno je da ljudi imaju stavove o tome."

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

03:18

SCENARISTA FILMA DARA IZ JASENOVCA OTKRILA: Iz Hrvatske su mi otvoreno pretili dranjem, silovanjem i klanjem! (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track