NADA BUDISAVLJEVIĆ BILA JE SVEDOK TITOVE I JOVANKINE LJUBAVI! Milena Vasić za Kurir: Ona je ceo život posvetila svojoj sestri
Foto: Privatna Arhiva

Na setu serije "Jovanka Broz i tajne službe"

NADA BUDISAVLJEVIĆ BILA JE SVEDOK TITOVE I JOVANKINE LJUBAVI! Milena Vasić za Kurir: Ona je ceo život posvetila svojoj sestri

Pop kultura -

U Muzeju Jugoslavije i Domu Vojske Srbije uveliko traje snimanje igrano-dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe" nastale iz pera generala Svetka Kovača i u režiji Nedeljka Kovačića.

Serija je zasnovana na bogatoj arhivskoj građi, svedočenjima neposrednih učesnika i rezultatima istraživanja naših i stranih istoričara. Iskusni psiholozi i psihijatri pokušaće da što vernije prikažu Jovankin psihološki profil i gledaocima pokažu da li su bile osnovane optužbe nekih ljudi iz Titovog okruženja da je ona "psihijatrijski slučaj", paranoična i ljubomorna, ili je bila samo tvrdoglava, ponosna i dostojanstvena.

Jovanka Broz, Snežana Savić
foto: RTS

U igranom delu serije pojavljuju se naši poznati glumci u ulogama nekih značajnih ličnosti iz tog perioda. Jovanku Broz igraju Milica Tomašević i Snežana Savić, Tita Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Radoslav Rale Milenković, generala Miškovića Aleksandar Srećković Kubura, a Nadu Budisavljević tumači Milena Vasić.

U zvaničnoj rezidenciji predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita u Užičkoj 15 u Beogradu, na prvom spratu, nalaze se tri spavaće sobe. U jednoj je bio Tito, u drugoj Jovanka, a u trećoj njena najmlađa sestra Nada. Milena je baš juče snimala svoje scene s Dugalićem.

- Nada je ceo život posvetila Jovanki. Bila joj je odana drugarica, verni pratilac na putovanjima i jedini iskreni prijatelj. Ona je bila svedok vremena i jedne velike ljubavi koja je bila u senci političkog mraka i državnog tereta odgovornosti - kaže glumica za Kurir.

Nebojša Dugalić
foto: Damir Dervišagić

Milena se temeljno spremala za novi zadatak.

- Izazovno mi je bilo pripremati Nadu, naročito u toj fizičkoj transformaciji, kroz dva vremenska perioda, uz odličnu šminku i frizuru. Potpuno sam se odvojila od sebe. Sa Snežanom Savić sam se prvi put srela i divna je glumica, a što se tiče Nebojše, radujem se svakom susretu s njim - iskrena je Vasićeva. Priča o Jovanki Broz i tajnim službama, u deset epizoda, biće emitovana na jesen na RTS.

Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track