Najnovije vesti

MIMA KARADŽIĆ BIO JE KLASIĆ SA MERIMOM, A DOBAR JE SA LEKOM: Glumac sad u NEZAVIDNOJ situaciji, evo na čiju stranu će da stane
Foto: Marina Lopičić

podržava

MIMA KARADŽIĆ BIO JE KLASIĆ SA MERIMOM, A DOBAR JE SA LEKOM: Glumac sad u NEZAVIDNOJ situaciji, evo na čiju stranu će da stane

Pop kultura

Glumac Milutin Mima Karadžić studirao je sa Merimom Isaković, koja je u ispovesti navela da ju je Branislav Lečić seksualno napao 1978. godine, a sada je dao svoj komentar o ovom slučaju.

Mima Karadžić kaže da je u dobrim odnosima i sa Merimom i sa Lečićem.

- Ne bih zalazio u detalje. Dobar sam i sa Lekom i sa Merimom. Zajedno smo Mera i ja bili na klasi i sjajno smo se slagali. Vrlo sam bio dobar sa njom. Video sam naslove, ali nisam upućen u čitavu priču. Njih dvoje najbolje znaju šta se između njih desilo, onaj ko to treba da rešava, siguran sam da će rešiti - rekao je za  Milutin Mima Karadžić.

Milutin Mima Karadžić
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, glumica Merima Isaković je rekla da je spremna da svedoči protiv Branislava Lečića, za koga u ispovesti "Nedeljniku" tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila za silovanje 2012. godine.

- Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima - rekla nam je juče glumica.Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za "Nedeljnik" opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

- Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. "Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja - ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni "moćnik iz filmske industrije" koji ju je silovao u maju 2012. godine.

Merima Isaković
foto: Printscreen

kurir.rs/blic

Bonus video:

NA SPOMEN LEČIĆA JEZDIĆ POBESNEO! Napao novinarku zbog PITANJA i JASNO stavio do znanja šta misli o SKANDALU
00:40

NA SPOMEN LEČIĆA JEZDIĆ POBESNEO! Napao novinarku zbog PITANJA i JASNO stavio do znanja šta misli o SKANDALU

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...