SAMA JE ZARADILA SVOJU PRVU MILIJARDU I DOSPELA NA LISTU NAJBOGATIJIH: Vitni je napravila imperiju, ali i doživela HOROR!
Foto: Profimedia

samoostvarena

SAMA JE ZARADILA SVOJU PRVU MILIJARDU I DOSPELA NA LISTU NAJBOGATIJIH: Vitni je napravila imperiju, ali i doživela HOROR!

Pop kultura -

Lista najbogatijih ljudi sveta koju svake godine objavljuje čuveni Forbs je ovog puta "iznedrila" neke zanimljive i veoma inspirativne ljude. Jedna od njih je i Vitni Vulf Herd (31).

Vitni Vulf Herd
foto: Profimedia

Ona je na listu dospela kao najmlađa žena koja je sama zaradila svoju prvu milijardu, odnosno novac nije dobila nasledstvom ili razvodom već isključivo svojim radom. Ona je osnovala aplikaciju za upoznavanje zvanu Bambl (Bumble).

Vitni je suosnivač cele firme i izvršna direktorka Bambl Inc. koji u okviru svog poslovanja ima dve aplikacije za upoznavanje: Banbl i Badu (Badoo). Ona je prvo osnovala Bambl, aplikaciju na kojoj žene prave prvi korak zajedno sa ruskim milijarderom Andrejem Andrevom, 2014. godine.

Vitni Vulf Herd
foto: Profimedia

Andrev koji je osnovao Badu 2004. godine je prodao sve svoje deonice u obe aplikacije 2019. godine.

Vitni poseduje 13 odsto udela u Baml inc., postala je najmlađa žena koja je sama napravila milijardu, a njena zamisao za Bambl je bila aplikacija namenjena ženama, a ne za upoznavanje. Živi i radi u Ostinu, Teksas.

Da na njenom putu nije sve idealno, pokazuje i slučaj iz 2012. godine - ona je bila jedna od suosnivača Tindera, ali je napustila kompaniju zbog seksualnog uznemiravanja. Sa Tindera su negirali sve optužbe, a na kraju su se dogovorili van suda.

Vitni Vulf Herd
foto: Profimedia

Muža Majkla Herda nije upoznala na aplikaciji već na skijanju u Aspenu i ona je bila ta koja je napravila prvi korak i to 2013. godine. Venčali su se 2017. godine, a dve godine kasnije dobili sina.

(Kurir.rs/A.M./Forbes/H9)

Bonus video:

00:14

NATAŠA SNIMALA MAJKU, A ONA JOJ ŽESTOKO ODBRUSILA! Nata tražila savet, a onda dobila hladan TUŠ: Ajde, ti što si imala tri braka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track