Najnovije vesti

PLAKAO SAM DOK SMO SNIMALI POSLEDNJU SCENU MIONE I BOJANA Reditelj Milan Karadžić o Laušu, Mimi i nastavku KALKANSKIH KRUGOVA
Foto: Firefly Production

INTERVJU

PLAKAO SAM DOK SMO SNIMALI POSLEDNJU SCENU MIONE I BOJANA Reditelj Milan Karadžić o Laušu, Mimi i nastavku KALKANSKIH KRUGOVA

Pop kultura

Reditelj Milan Karadžić uspeo je da pobedi koronu i da tokom pandemije snimi televizijsku seriju "Kalkanski krugovi".

Nakon pet nedelja emitovanja ni poslednja epizoda nije razočarala publiku, a istaknuti autor otkriva kako je birao glumce, hoće li biti nastavka i kako se upoznao sa Žarkom Lauševićem.

- Drago mi je što su gledaoci reagovali kako smo i očekivali. Publika je, izgleda, željna dobre priče sa sjajnim zapletom i dobrom podelom. Serija "Kalkanski krugovi" je potpuno različita od drugih koje se prikazuju na našim televizijama. Scenarista Đorđe Milosavljević napravio je fantastičnu priču s mnogo magičnih elemenata, horora i trilera. Tu su i snažne ljubavne priče. I ovde ima humora, ali na potpuno suptilan način. Ima ga tamo gde je bio neophodan.

žarko Laušević
foto: Firefly Production

Svi gledaoci hvale Velibora, koga igra Žarko Laušević. Da li ste njemu namenili ovu ulogu?

- Sa Žarkom sam odrastao. Mi smo kao vrlo mladi i počeli karijere zajedno u amaterskom pozorištu u Podgorici. Laušević je napravio veliku karijeru pre nemilih događaja, a drago mi je što je počeo da se vraća svom poslu. Setili smo se odmah njega kad smo videli lik Velibora. On je neki starac kao Merlin čarobnjak, leči životinje i biljke... On ima svoju tajnu i u tom zabranu je čuvao svog sina. Bio je on najbolji izbor za tu ulogu. Čekao sam nekoliko dana da pročita scenario. Žare je bio tada u Njujorku, ali nije mu dugo trebalo da odluči. Nazvao me je i rekao: "Milane, ovo želim da igram."

Korona umalo da vam pokvari planove?

- Korona nam je na neki način i pomogla. Direktor fotografije Dušan Ivanović i ja smo radili puno na knjizi snimanja. Scenario je bio precizan i pun detalja. Imali smo vremena da se dobro pripremimo. Za ovakve projekte je to možda i ključno. Imali smo čitajuće probe u Beogradu. Sve smo radili kako je trebalo da se radi. Glumci često nemaju slobodne termine za probe, a nama se posrećilo s koronom.

Ivana Zečević, Pavle Mensur
foto: Nemanja Nikolić, Firefly Production

Kako ste pronašli Ivanu Zečević?

- Bila je nekoliko mladih glumica u igri za Mionu. Ivanu Zečević sam video u seriji "Grupa". Ona ima filmično lice i izgleda mlađe. Želeo sam da izgleda kao da je tek punoletna. Ivana je starija, a izgleda kao da ima 16, 17 godina. Davala je Mioni tu dečju nežnost, a i hrabrost i oštrinu.

I spojili ste je s dečkom Pavlom Mensurom, koji joj je i momak u "Kalkanskim krugovima". Slučajno?

- I Pavla sam gledao u "Grupi". Nisam ni znao da su u vezi. Međutim, posle kastinga su mi to otkrili. Znao sam da će onda biti i na setu hemije. I Pavle i Ivana su bili odlični. U ljubavnim scenama su nas sve naježili i rasplakali u poslednjoj epizodi. Puno tu ima prave emocije, zbog toga se, valjda, i mi vežemo za neke seriju. Mene kao reditelja je to kupilo i to sam forsirao kod njih dvoje.

Milan Karadžić
foto: Firefly Production

Šta nas čeka u nastavku?

- Slavili smo u nedelju veče završetak emitovanja na RTS i Superstar TV. Pitanje o nastavku nije za mene, već za producente. Mi smo spremni. Ostajemo u selu i šumi. Đorđe će to da obogati. Neka se slegnu utisci, pa ćemo pričati o drugoj sezoni.

Milan i Mima Karadžić, Milan Karadžić, Milutin Mima Karadžić
foto: Marina Lopičić

O bratu Milutinu Mima voli da se zeza, a ja volim disciplinu

Na seriji "Kalkanski krugovi" Milan Karadžić je radio sa svojim rođenim bratom Milutinom Mimom Karadžićem, koji igra Boru: - Mima voli da se zeza, ja volim disciplinu. Nisam vikao na ekipu, a ni na njega, kao što kaže. Nije bilo potrebe da povisim ton.

Kurir Ljubomir Radanov

Bonus video:

PRAVA JE SVEKRVA, LJUBOMORNA NA RIVALKU! Svima se dopalo jelo, samo je ona rekla da ne liči NI NA ŠTA! Nije se na tome zaustavila!
00:12

PRAVA JE SVEKRVA, LJUBOMORNA NA RIVALKU! Svima se dopalo jelo, samo je ona rekla da ne liči NI NA ŠTA! Nije se na tome zaustavila!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...