DANIJELA IZNELA NOVE ŠOK DETALJE O LEČIĆU I SILOVANJU Tražio je da mu PEVAM, nisam bila LJUDSKO BIĆE, a sve vreme ga je zvala žena
Foto: Nikola Anđić, Hold me right

šok detalji

DANIJELA IZNELA NOVE ŠOK DETALJE O LEČIĆU I SILOVANJU Tražio je da mu PEVAM, nisam bila LJUDSKO BIĆE, a sve vreme ga je zvala žena

Pop kultura -

Glumica Danijela Štajnfeld optužila je kolegu Branislava Lečića za silovanje, koje se navodno dogodilo 7. maja 2012. godine. Neposredno zatim, glumica je zbog tog traumatičnog događaja napustila Srbiju i otpočela život u Americi.

Domaću javnost podigla je na noge u septembru prošle godine, kada je objavila svoj dokumentarni film koji nosi naziv “Zaceli me”, a koji je do sada emitovan samo na Sarajevo Film Festivalu i na Festivalu evropskog filma na Paliću. Njegova beogradska premijera bila je u sredu 22. aprila, što je publika željno iščekivala.

Branislav Lecic, Danijela Stajnfeld
foto: Nikola Anđić, Printscreen

Danijela je film zasnovala na ispovestima žrtava silovanja ali i silovatelja, a zanimljivo je to da film počinje njenom ispovešću o nemilom događaju za koji tvrdi da je doživela. Glumica je tada u kameru svog računara ispričala do tančina zašto je napustila našu zemlju, te kako se dogodio sporni gnusni čin, ne navodeći ime svog silovatelja. Celokupnu sadržinu njene ispovesti u narednim pasusima prenosimo vam u celosti.

- Muškarac koji me je silovao je jako poznat u Srbiji, zbog njegove moći i popularnosti neće biti sigurno po mene da progovorim ko je on. Time bih stavila sebe i svoju porodicu u opasnost. Tako da sam samo otišla, na početku popularnosti i razvijanja svoje karijere - počela je glumica koja je neposredno pre odlaska iz Srbije doživela ogromnu popularnost ulogom u filmu “Ivkova slava”, gde je igrala glavnu rolu Mariolu.

- Otišla sam misleći da idem u novu zemlju gde ću krenuti od početka i da nikad više neću misliti o tome. Nisam bila svesna koliku sam traumu doživela. Trebalo mi je da progovorim o svemu i mislila sam, ako učinim da se tuđe priče čuju, onda će se čuti i moja priča – kaže Danijela koja je zatim priložila i video koji je snimila samo dan nakon silovanja.

- Prošle noći desilo se nešto užasno. Još uvek sam zbunjena i u šoku. Trebalo je da osetim da ovo smera, govorio mi je od 2010. da me želi. Ja sam njemu govorila da ja njega ne želim. Govorila sam i da nisam zainteresovana, da imam dečka, da ne želim bilo kakvu vezu sa njim, što i jeste bilo tako - počela je ona, a zatim otkrila stravične detalje samog silovanja.

- Govorila sam mu da stane sve vreme, da se plašim, da ne želim to, toliko puta sam mu govorila “ne”. Saterao me je uza zid i počeo je da me mazi i pipa svuda po telu, zavukao je ruku u moje gaće. Nakon toga je sve vreme pokušao da omalovaži šta se desilo i pravio se da je sve u redu. Kada smo se vraćali nazad, njegova žena je zvala sve vreme, a on je samo mene držao za ruku i govorio kako je srećan i zahvalan, smešio mi se. Tražio je da mu pevam i jesam. U tom trenutku više nisam bila ljudsko biće. I dalje se sećam trenutka kad sam izašla iz njegovog auta i spustila noge na zemlju. Mislila sam kako je čudesno da sam živa i da je sve gotovo.

Glumica je potom ubeđivala sebe da joj se ništa strašno nije dogodilo, sve dok traume nisu počele da isplivavaju na površinu.

Branislav Lecic, Danijela Stajnfeld
foto: Nikola Anđić, Printscreen

- Bila sam čak euforična i potpuno poricala šta mi se dogodilo. I onda mi je posle nekog vremena samo odjednom došla pred oči slika tog zida i kako je sve izgledalo. Osećala sam se kao da me siluje iznova i iznova. Flešbekovi od te noći su bili najstrašnije nešto što sam ikada doživela. Nakon toga nisam mogla da budem u kolima, da putujem, da popričam sa strancima, da idem na audicije, da pokušam da napravim karijeru u Americi -otkrila je u svom filmu Danijela.

Podsetimo, Više tužilaštvo u Beogradu ispituje detalje optužbe na račun Branislava Lečića, jer je 22. marta glumica Danijela Štajnfeld potvrdila da je filmski moćnik koji ju je navodno silovao njen kolega s kojim je sarađivala. Branislav je nakon toga prošao poligraf, a naši nadležni organi sprovode istragu.

Danijela Štajnfeld
foto: Printskrin

kurir.rs/24sedam

Bonus video:

00:40

NA SPOMEN LEČIĆA JEZDIĆ POBESNEO! Napao novinarku zbog PITANJA i JASNO stavio do znanja šta misli o SKANDALU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track