DOBAR MUŽ! KUSTURICA IZVEO ŽENU NA IZLOŽBU O MARADONI: Maja mu je rodila dvoje dece, a njihova ljubav traje više od 30 godina
Foto: Kurir

PAPARACO

DOBAR MUŽ! KUSTURICA IZVEO ŽENU NA IZLOŽBU O MARADONI: Maja mu je rodila dvoje dece, a njihova ljubav traje više od 30 godina

Pop kultura -

Slavni reditelj Emir Kusturica mogao je da živi u Njujorku, Parizu ili Moskvi, ali je izabrao da njegova baza, pored Mokre Gore, bude Beograd.

Naša ekipa uslikala ga je proteklog vikenda kako u društvu supruge Maje šeta gradom i vraća se sa izložbe fotografija "Maradona", posvećena čuvenom fudbaleru Dijegu Armandu Maradoni, koja se održava na prostoru Savske promenade. I Kusturica na jednoj od slika pozira s legendom.

Maradona, Dijego Armando Maradona
foto: Dragana Udovičić

Maja se retko pojavljuje u javnosti, a slike našeg foto-reportera svedoče da je njihova ljubav i dalje jaka kao i pre više od tri decenije kada su se upoznali u Sarajevu.

- Maja je centralna emocija naše familije, ona je zapravo vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih pa do danas stub je naše porodice. Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske, na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže - da sačuva novac i usmeri ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim poslednja tri filma - ovako je u retkim intervjuima o supruzi govorio Kusturica.

Maja Kusturica, Emir Kusturica
foto: Kurir

Nadahnuto je o njom pisao između redova u knjizi "Šta mi ovo treba", koju je objavila izdavačka kuća "Vukotić medija". U ovom delu publika će saznati da su žene njegova večita inspiracija, ali samo jedna dama je dugi niz godina njegova najveća podrška u svemu.

Maja je završila svetsku književnost na Filološkom fakultetu, ali je uz svog supruga počela da se bavi produkcijom. Iz velike ljubavi sa Emirom Maja je rodila dvoje dece, ćerku Dunju i sina Stribora.

- U ključnom trenutku mi je pomogla ne kao žena već kao neko ko je shvatio filmsku produkciju. Kada je trebalo da napravim prvi film posle rata koji govori o ljubavi Srbina i muslimanke, ona je pomogla u onom u čemu je u Srbiji uvek problematično - da se novac koji neko investira vidi na ekranu, a da neko ne uzme i pokupi kući. Taj profesionalni iskorak koji je ona tad napravila pratio nas je i kasnije i zapravo smo zajedno delovali i proizvodili kulturne događaje koji su postali deo zajedničkog iskustva - rekao je jednom prilikom za Blic Kusturica i opisao kako izgledaju momenti kada je romantičan.

Maja Kusturica, Emir Kusturica
foto: Kurir

- Kako starim, tako mi sve lakše suza poteče na oko, kažu da to ide s godinama. Nekada je i dobro da je tako, mislim da je najvažnije u ljudskom životu da čovek bude sve u jednom. Da bude romantičan, nežan, da bude grub, tačnije, da u jednoj ljudskoj napravi postoje svi elementi implozije i eksplozije. Mada u mom slučaju supruga voli kada sam više ovo prvo, romantičan - izjavio je čuveni reditelj. Bez Maje Kusturice ne bi bilo ni Kustendorfa, a reditelj samo svojim izjavama potvrđuje da iza svakog uspešnog muškarca stoji žena koja ga gura.

Kusturica dve godine piše novi roman

Proslavljeni filmski režiser Emir Kusturica uskoro će objaviti prvi roman pod naslovom "Zločin bez kazne", u izdanju "Vukotić medije". Na rukopisu on vredno radi već dve godine, a očekuje se da knjiga bude gotova do Sajma knjiga u Beogradu. Emir Kusturica iza sebe ima i dela "Smrt je neprovjerena glasina" i "Sto jada".

Kurir.rs

Bonus video:

00:18

DRAGAN ŠUTANOVAC U REDAKCIJI: Ja znam više o Kusturičinim filmovima, nego on o vojsci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track